‘Svjetlo želja’ pušta 3 000 balona u nebo sa Sveučilišne livade

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače drugu godinu za redom organizira humanitarni događaj za potporu oboljelima i rad udruge. U subotu, 16. prosinca pustit će se 3000 svjetlećih balona sa Sveučilišne livade

Foto: Tomislav Veić, press materijal

‘Svjetlo želja’ druga je po redu manifestacija udruge, s kojom se diže svijest o bolestima štitnjače i prikupljaju sredstva za rad udruge te za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače. Ove godine manifestaciju ‘Svjetlo želja’, Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, organizira uz partnerstvo Gradskog ureda za zdravstvo i UUHBDR-a RH Grada Zagreba. Preuzimanje svjetlećih balona počinje u 17 sati, a puštanje istih je od 19 sati sa Sveučilišne livade.

Za razliku od prošlogodišnjeg događaja gdje su se puštali lampioni, ove godine ‘Svjetlo želja’ obilježit će se puštanjem svjetlećih balona. Iako se inicijalno planiralo puštati lampione, ova odluka donesena je zbog sigurnosti svih prisutnih. Iz straha da zbog vremenskih uvjeta ne dođe do nekih neželjenih nezgoda, odlučeno je da će se puštati svjetleći baloni, s obzirom da se lampioni pale pomoću malog fitilja. Svjetleći baloni u sebi imaju malu led lampicu i pune se na helij, te kao takvi ne predstavljaju opasnost za obližnje građevine i promet.