Županija dobila 6,5 milijuna kuna za poduzetnike

Autor:: Jasenka Okroša Herceg 9/1/2010 16:47

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač potpisao je s predstavnicima jedinica lokalne samouprave ugovore o dodjeli sredstava temeljem Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu po projektu izgradnje poduzetničkih zona na području Zagrebačke županije. Sredstva će moći koristiti za izradu planova detaljnog uređenja i pripremu potrebne infrastrukture za otvaranje kvalitetnih poduzetničkih zona.

Novac za Zagrebačku županiju raspoređen je na 6 lokalnih jedinica, Općina Jakovlje dobiva pola milijuna kuna, Općina Rakovec 1,1 milijun kuna, Grad Vrbovec 750 tisuća kuna, Općina Pisarovina 1,2 milijuna kuna, Velika Gorica ukupno za 1,7 milijuna kuna za zonu Rakitovec i Vukinsko Polje te Sveti Ivan Zelina 1,3 milijuna kuna.

-.-Slavko Midzor/ Pixsell-.-Županija daje 21 milijun kuna

Do kraja godine na području Hrvatske bit će isplaćeno oko 80 milijuna kuna za poduzetničke zone. Popijač je spomenuo da rebalansom nisu smanjena sredstva za poticanja malog i srednje poduzetništva.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je da županija iz vlastitog proračuna za razvoj zona izdvojila oko 21 milijun kuna. Ipak bez pomoći vlade i ministarstva, ne bi uspjela realizirati u tolikoj mjeri. Naime Vlada je dodijelila besplatna građevinska zemljišta za poduzetničke zone.

Županija krajem rujna namjerava izdati katalog svih poslovnih zona Zagrebačke županije kako bi još kvalitetnije prezentirala poslovne mogućnosti svog područja