ZŠS ponovno sudjeluje u turniru pet gradova

Tekst:: G.B. 9/13/2011 14:39

Zagrebački športski savez već tri godine sudjeluje na sportskom Turniru pet gradova u kojima sudjeluju mladi sportaši do 17 godina. Uz Zagreb, svoje mlade sportaše na spomenuti turnir šalju i Budimpešta, Beč, Bratislava i Ljubljana. Domaćinstvo turnira se svake godine rotira između gradova, a natjecanja počinju krajem šestog, odnosno početkom sedmog mjeseca.

– 2007. godine je održana sjednica u Ljubljani gdje su nas primili kao peti grad koji sudjeluje u međunarodnim natjecanjima mladih sportaša. Natjecanje se odvija u šest sportova: nogomet, košarka, stolni tenis, atletika, rukomet i odbojka – rekao nam je Tomislav Šepec, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza.

Kako udaljenosti među gradovima nisu velike, tako ni troškovi za mlade natjecatelje ne prelaze neke velike novčane iznose.

– Zagrebački športski savez se brine o tome da su svi sportaši jednoobrazno odjeveni, tako da ih je lijepo vidjeti na natjecanjima. Važno je napomenuti da je domaćin taj koji pokriva troškove natjecanja – naglasio je Šepec i dodao:

– Odaziv je jako dobar, a Zagreb se u to natjecanje uključio 2008. godine. Mi zajednički omogućavamo mladim sportašima do 17 godina da se natječu i zajednički druže. Udaljenosti između gradova nisu velike tako da ni troškovi nisu pretjerani.