FOTO: Kupujete stan? Dođite na aukciju nekretnina

Autor:: Bruno Matković 9/13/2011 14:46

U subotu će se održati 8. aukcija nekretnina u Hrvatskoj. Na dražbi nekretnina koja će se održati 17. rujna u 11 sati u hotelu Antunović bit će ponuđeno ukupno 63 nekretnine iz cijele Hrvatske, ali i jedan hotel iz Slovenije. Najskuplja nekretnina je benzinska postaja kod Tuheljskih Toplica s početnom cijenom od 2,8 milijuna eura, a slijedi je poslovni objekt u Varaždinu s cijenom od 2,5 milinua eura. Više o samoj aukciji rekao nam je Tomislav Mužević iz Aukcije nekretnina.

-.-Press materijal-.-– Prva aukcija nekretnina koja se održala u Hrvatskoj bila 2009. godine, dok je tradicija na zapadu duga preko 50 godina. U Engleskoj se u novije vrijeme u prosjeku proda 90 posto nekretnina ponuđenih na aukcijama. Nažalost, ljudi kod nas još nisu naučeni na aukcije pa su malo skeptični prema takvoj vrsti kupovine nekretnina. Kod nas, najveći dio nekretnina proda se poslije aukcija, no svoj posao odrađujemo na drugačiji način te se time izdvajamo iz cijelog mora agencija – kaže Mužević i dodaje:

– Ljudima je uglavnom kupnja nekretnine najveće životno ulaganje te su jako oprezni. U Zagrebu ima toliko stanova na raspolaganju da stvarno imate za birati, a kupaca nema puno u ovo vrijeme. Kod nas su sve nekretnine koje idu na aukciju, provjerene te imaju čiste papire.

U ponudi za licitiranje nalaze se i nekretnine za one plićeg džepa, poput stanova od 30 kvadratnih metra pa na više, koji se nalaze u Zagrebu.

>>>FOTOGALERIJU ZAGREBAČKIH STANOVA KOJE MOŽETE KUPITI NA AUKCIJI POGLEDAJTE OVDJE<<<<