Zonjić svojom neodgovornošću šteti svim gayevima

Autor: Sanjin Španović 1/21/2010 16:18

Portal Zagrebancija nema ništa protiv osoba homoseksualnog opredjeljenja. Autor ovog teksta u prijateljskim je odnosima s nekoliko njih i nikada mu nije smetala ničija homoseksualnost.

Kada bi netko od njih poželio posvojiti dijete, odmah bih im potpisao preporuku. Potpisao bih jer sam siguran da bi ti ljudi, koje smatram prijateljima, odgovorno odgajali to dijete i ne bi ga nikada zanemarivali, tukli ili ne daj Bože nešto gore.

No, Augustinu Zonjiću potpisao bih prijavu nadležnim organima. Tekst o njegovom skandalu smo napisali po svim novinarskim i etičkim normama, a nismo ga objavili samo zato jer je on gay.

Objavili smo ga jer smatramo da o ovakvim delikatnim pitanjima ne smiju pregovarati osobe koje očito žive u suprotnosti s onim za što se zalažu. Kako će se u protivnom oni izboriti za svoja prava?

I zato smatram da Zonjiću treba prigovoriti da je licemjeran. Jer kako drugačije tretirati osobu koja traži posvajanje djece, javno se zalaže za zaštitu životinja, a istodobno ostavlja jadnog psića u napuštenom stanu?

Jer kakav bi roditelj Zonjić mogao biti kada se ne može brinuti ni o psu?

I upravo zato je on kriva osoba javno tražila usvajanje djece. I zato sve osobe homoseksualnog opredjeljenja moraju biti ljuti na Zonjića koji je ovim slučajem naštetio isključivo njima.

Zonjić bi trebao znati kako je, kao aktivist, odgovoran da svojim integritetom i vjerodostojnošću gradi ili ruši integritet i vjerodostojnost udruge ili pokreta u kojem je angažiran, pa onda neizravno i gay osoba.

Zonjić bi trebao podnijeti ostavke na svoje funkcije i obavezno početi živjeti u skladu sa stavovima za koje se zalaže. Možda ne bi bilo loše i da se povuče iz aktivizma, jer će njegovi postupci i dalje biti pod povećalom javnosti.

Udruga Iskorak mora naći jednu drugu osobu koja će iskreno tražiti svoja prava i truditi se da ih ostvare.

A ja ću, nadam se, onda moći potpisati neku preporuku za usvajanje, ako me itko to zamoli.

O Aferi “Zatočeni pas” čitajte u članku: LICERMJERJE I ZLOSTAVLJANJE: Gay bi usvajao djecu, a ni psa nije znao čuvati