ZGodionica se vraća na Ribnjak: Kreativni festival za malu i veliku djecu ima još bogatiji program

Na zahtjev roditelja i ostalih posjetitelja drugo izdanje prvog dječjeg festivala u Zagrebu ove godine trajat će 17 dana.

Foto: Press materijal

Ako ste raspoloženi za još malo opuštene, bezbrižne, ali i edukativne zabave prije povratka u vrtiće i školske klupe, od petka morate posjetiti park Ribnjak. Šarenilo i dječji osmjesi se 23. kolovoza, vraćaju u zelenilo Ribnjaka. ZGodionica na istom mjestu nudi edukaciju, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije – boravak u prirodi.

Festival je prošle godine dobio i status posebnog značaja za grad Zagreb, a o kvalitetnom programu ZGodionice ne prestaju pričati ni djeca ni roditelji. Upravo zbog njih festival ove godine traje duže, a ima i bogatiji program te još bogatiju scenografiju.

Foto: Press materijal

Na sportskoj livadi djeca mogu zaigrati graničara, povlačenje konopa, ragbi, rukomet, stolni tenis, squash, nogomet, streljaštvo, mačevanje ili probati veslati u kanuu u zraku, ali i upoznati i neke od naših brojnih olimpijaca kao što su braća Sinković. Tamo će i ove godine biti jedna od glavnih prošlogodišnjih atrakcija – zipline.

Na svakom koraku djeca mogu razvijati svoju kreativnost i maštu, jer su im na raspolaganju čak i ‘magične’ radionice koje ih uz Ministarstvo magije vode u magični svijet čarobnjaka. Svi koji posjete ZGodionicu mogu učiti kako plesati na svili, saditi i uzgajati biljke, izrađivati grafite, pohađati DJ radionice, gledati dječje predstave i crtiće, plesati u dječjem discu svaku večer, vježbati yogu, ali i naučiti nešto novo na satovima engleskog jezika i znanstvenim radionicama.

Foto: Press materijal

Ove godine organiziran je i pseći lounge u kojem će se nalaziti foto point za pse, zdjelice za vodu te igračke za četveronožne posjetitelje ZGodionice. U svijet mašte djecu vodi i baka Fulvia koja nakon dana ispunjenog aktivnostima, u sjeni svog velikog drveta, čita priče za laku noć. Velika novost su novi scenografski detalji kao što su gigantske gljive te kuća diva koji spava!

Ulaz na ZGodionicu, kao i na sve radionice za djecu je besplatan, naplaćuje se zipline, oslikavanje lica te adrenalinski park u sklopu kojeg se nalazi bungee jumping, ninja poligon i trampolin.

Foto: Press materijal

Roditelji, bake i djedovi, kao i svi ostali koji dođu na Ribnjak moći će odmoriti uz bogatu ugostiteljsku ponudu diljem parka. Nudit će se zdravi sokovi i smoothiji, sendviči, mini hamburgeri, voće, palačinke, kokice i najbolje fritule u gradu.

Detaljan program moći će se pronaći na Facebook stranici ZGodionice, a otvorena će biti svakim danom od 23. kolovoza do 8. rujna od 10:00 do 21:00 sat.