Mario Župan: “ZET treba ići i u smjeru uvođenja mogućnosti plaćanja mobilnim uređajima”

"Mislim da je ovaj potez dobar, ali mi čini kao dio predizborne kampanje. To se moglo napraviti i prije šest mjeseci ili godinu dana", smatra gradski zastupnik Mario Župan

Od 1. veljače vožnju tramvajem ili autobusom ZET-a moći ćete platiti 4 kune, ako ne traje duže od pola sata. Novost je to koju, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, većina građana pozdravlja. Ali neki ipak nisu odoljeli da se ne zapitaju je li to predizborni trik aktualnog gradonačelnika koji u svibnju ide u lov na šesti mandat.

“Mislim da je ovaj potez dobar, ali mi čini kao dio predizborne kampanje. To se moglo napraviti i prije šest mjeseci ili godinu dana”, smatra gradski zastupnik i predsjednik Kluba HDZ-a, HSP-a AS i BUZ-a u Gradskoj skupštini Mario Župan.

No, to nije jedina novost Zagebačkog električnog tramvaja. Od prije tjedan dana u nekoliko tramvaja može se i besplatno surfati internetom.

“Osim što bi se karte trebale moći kupiti za vožnje trajanja do 30 minuta, smatram da treba ići u smjeru uvođenja mogućnosti plaćanja karte ZET-a putem mobilnih uređaja – SMS-om ili preko aplikacije”, pojašnjava Župan.

Možda Zagrebački holding razmisli i o ovom prijedlogu, a do tada karte će se i dalje moći kupovati u vozilima, na prodajnim mjestima ZET-a, te nekim kioscima. Ako se namjeravate voziti sat i pol, cijena ostaje kao i do sada 10 kuna, a vožnje na kraćim relacijama stajat će vas 4 kune, koliko stoji i vožnja uspinjačom u jednom smjeru.