Željko Joksimović, uoči dvostrukog koncertnog spektakla u Areni Zagreb, objavio spot za novu pjesmu ‘Možda je to ljubav’

Jedan od cjenjenijih glazbenika u regiji, Željko Joksimović, objavio je novi singl 'Možda je to ljubav' koji će premijerno izvesti na koncertima u zagrebačkoj Areni 15. i 16.2.

Foto: Press materijal

Balada je snimljena već u prvom zapisu, dovršena za samo 24h, u dahu i sa sinkronizacijom benda, gudača i Željkovog glasa.

– Ponosan sam na to što smo napravili pjesmu svi odjednom, što se kaže ‘na tri, četiri sad’.
Kao što se nekada radilo. Sve na traku. Analogno. Samo smo dosnimili gudače. I evo je, pjesma je stigla. Za Dan zaljubljenih. Za Ljubav – kaže Joksimović.

Pjesme u kojima se glazba i vokal snime odjednom jako su rijetke. Još od 70-ih godina
prošlog stoljeća, a pogotovo od 90-ih kada su kompjuteri u glazbene studije, pjesme
se prave tako što se snima instrument po instrument, ili se u nekim slučajevima čak i
programira glazba, uz korištenje odgovarajućih softvera. Nakon toga se radi glazbena
matrica i snima vokal. Detalji se usavršavaju danima, pa i tjednima, dok se ne postigne
željeni rezultat.

 

 

Za prekrasnu baladu stihove je napisao Fahrudin Pecikoza, a Joksimović je napravio glazbu.

– Melodiju sam brzo smislio i mogu slobodno reći da je ovo jedna od mojih najljepših balada. Jedva čekam izvesti je na koncertima u Zagrebu. Siguran sam da će se publici svidjeti. To je prava ljubavna pjesma, u skladu s nazivom koncerata – dodaje Joksimović.

Organizatori upozoravaju na mogućnost velikih gužvi na ulazu pa savjetuju posjetiteljima da dođu što ranije kako bi na vrijeme ušli i zauzeli svoja mjesta. Vrata Arene Zagreb otvaraju se u 18.30 sati, a koncert će početi u 20 sati. Zagrebačka Arena dva puta će biti poprište vrhunskog glazbenog spektakla, a ulaznice za drugi koncert mogu se kupiti u sustavu Eventim.