Željka Vučko najbolja volonterka u Republici Hrvatskoj za 2021.

Nagradu „Gordana Jelić“ dodijelit će joj humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“.

FOTO: Facebook 'Palčić gore'

Dobitnica ovog vrijednog priznanja za svoj volonterski angažman u prošloj 2021. godini je Željka Vučko iz Zagreba, predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “PALČIĆI”.

Ova laboratorijska tehničarka iz Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb i majka četvero djece, od kojih je troje rođeno prije termina, je više od 30 godina oslonac, utočišta i podrška majkama i obiteljima prijevremeno rođene djece, dok je njena osobna borba je bila samo dodatna motivacija i razlog za misiju pomaganja Palčićima.

Iza nje su brojne uspješne humanitarne akcije zahvaljujući kojima su sva rodilišta diljem Hrvatske, uključujući i najmanja, dobila adekvatnu i neophodnu opremu za skrb i liječenje nedonoščadi.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ dodjeljuje nagradu “Gordana Jelić” istaknutim pojedincima iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za sudjelovanje u organizaciji i provedbi volonterskih aktivnosti čime se značajno doprinosi poboljšanju kvalitete života korisnika ili općoj dobrobiti zajednice, aktivnom uključivanju građana u društveno odgovorna događanja te u konačnici razvoju humanijeg i solidarnijeg društva.

Udruga je osnivač Lokalnog volonterskog centra ”Pomozimo zajedno”, a aktivnost izrade i dodjele nagrade provodi se u sklopu istoimenog projekta kojeg sufinancira Ministarstvo rada mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.