Zbog površinskih voda na Trešnjevci ne mogu u kuće

Autor:: Elena Grassi 11/18/2009 8:34

-.-Ivan Radovic-.-Stanovnici Strobrodske ulice na Prečkom za obilnijih kiša jedva ulaze u svoje domove. Cesta koja je izgrađena 60-tih godina u ruševnom je stanju, a odvodi za oborinske vode toliko su loše izvedeni da gotovo sve kuće u ulici zbog površinskih voda imaju otežan prilaz.

– Ulica je duga oko 200 metara, a ima samo dva odvoda koji uz to ne služe svrsi. Kada padnu obilne kiše, moramo improvizirati mostove da bismo mogli ući u kuće. Najčešće stavljamo drvene daske, pa preko njih ulazimo – rekao je Josip Markanović, stanovnik Starobrodske ulice.

Da problem ovakvih ulica postoji zna i Saša Molan, Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka – jug. – Glavni nedostatak takvih manjih ulica u kojima su pretežno obiteljske kuće je njihova dotrajalost. One su stare i treba ih obnavljati. Starobrodska je jedna od mnogih takvih – komentirao je Molan i dodao kako se uređenje Starobroske ulice ne nalazi se u Planu malih komunalnih akcija za ovu godinu.

– Do sada je Starobrodska ulica zaživjela samo kao prijedlog za iduću godinu, ali što će biti dogodine, ne znam- rekao je Molan.