Zbog politike djeca dolaze doma blatnjava

Autor:: Tina Fišić 1/4/2010 17:07

– Sin mi se vraća iz škole sav blatnjav zato jer se zaprljao na autobusnoj stanici! Pa gdje to još ima?! – razočarano nam je rekao Krešo Dujnić, stanovnik Kašinske ceste u Sesvetama.

Autobusna stanica u Kašinskoj cesti stara je više od dva desetljeća i zub vremena je učinio svoje. Derutna, neasfaltirana i opasna po život djece, koja svakodnevno tamo čekaju autobus za školu. -.-Ivan Radovic-.-

Za potrebe nove nadstrešnice, ugibališta i asfaltiranja potrebno je napraviti plan projektiranja, naći potrebne financije i dobiti suglasnost stanovnika toga dijela Sesveta.

‘Neka se stanovnici sami dogovore’- savjetuju u Uredu za promet

Stanica nema niti zakonom propisano ugibalište od pet metara pa se nameće i problem građevinsko pravnih odnosa sa vlasnikom terena na kojemu bi se trebala izgraditi nova stanica.

Pošto je potrebno riješiti potrebnu papirologiju sa gradskim vijećem, uredom gradske četvrti i u županijskom uredu za promet, predstavnici odjela za promet zamrznuli su problem stanice.

– Stanovnicima bih predložio da se međusobno dogovore o premještanju stanice na drugu lokaciju pa da o tome obavijeste nadležne vijećnike lokalne samouprave. Nakon toga će se krenuti u provedbu plana o premještaju. O tome odlučuje politika – glasio je konačan odgovor jednog čelnika iz odjela za promet koji nam je pojasnio problematiku Kašinske autobusne stanice.