“Zaželi – Osjećaj veće vrijednosti” – stigao i u Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec

ZAŽELI - Program zapošljavanja žena na području Grada Vrbovca i okolnih Općina Dubrava, Gradec, Farkaševac, Rakovec i Preseka

FOTO: Facebook - Jelena Mucko

Čak 6.534.137,64 kn bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda – vrijednost je projekta ‘Zaželi – program zapošljavanja žena’ koji obuhvaća: zapošljavanje na 24 mjeseca 33 teže zapošljive žene koje će pružati pomoć u kući za 180 kućanstava starijih i nemoćnih osoba na području Grada Vrbovca i okolnih općina; Dubrave, Gradeca, Rakovca, Farkaševca i Preseke.

Žene će biti opremljene rekvizitima za održavanje higijene stambenog prostora, imat će na raspolaganju perilice i sušilice za pranje odjeće i kućanskog tekstila osoba koje u vlastitom domu nemaju tekuću vodu niti perilice rublja. Osigurali smo flakserice, kosilice, usisavač za dubinsko usisavanje i pranje tekstilnih površina, osigurani su putni troškovi za nabavke lijekova, namirnica.

– Vjerujemo da će se ovim mjerama postići dvostruka korist, zapošljavanje žena koje zbog svoje dobi ili stručne spreme ne mogu biti konkurentne na tržištu rada, a ujedno brinemo i o starijim i nemoćnim osobama olakšavajući im svakodnevni život u vlastitom domu, u kojem žele proživjeti ostatak svojeg života – rekla je Jelena Mucko, ravnateljica GD Crvenog križa Vrbovec.

Žene će za obavljanje posla dobiti na korištenje bicikle, uniforme, zimske jakne, pregače, majice, košulje.

– Osim toga, ženama će biti osigurana dodatna edukacija za njegovateljice i za prerađivačice ljekovitog i začinskog bilja, čime ćemo doprinijeti boljoj usluzi njege starijih i nemoćnih osoba, ali i dati poticaj za bolje korištenje naših neiskorištenih površina koje nas okružuju. Možda je ovo poticaj za buduće osnivanje zadruga, OPG-ova, samozapošljavanje – poručila je ravnateljica te se zahvalila svima koji su sudjelovali u izradi projekta:

– Razvojnoj agenciji Grada Vrbovca, posebno Stjepanu Krklecu koji je navigirao kompletiranjem projektnog prijedloga, CZSS-u i HZZ-u na korisnim podacima, kolegicama s kojima sam razmjenjivala ideje i planove i svima onima koji su imali strpljenja slušati me i usmjeravati u pripremi projekta.