Završen ciklus filmova o ljepotama Crne Gore

U prostorijama Crnogorskoga doma već se pune 4 godine gledaju dokumentarni filmovi

Filmovima o jezerima Bjelasice i traženju botaničkog simbola Crne Gore završen je ciklus dokumentarnih filmova o ljepotama Crne Gore u organizaciji Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba.

– U okviru ove priče o jezerima Bjelasice posebna pažnja je posvećena Biogradskom jezeru. Riječ je o jednom od pet Nacionalnih parkova Crne Gore. Drugi film koji večeras prikazujemo vezan je uz potragu botaničkog simbola Crne Gore. Prostor Crne Gore od 14.000 kvadratnih kilometara obiluje s preko 300 biljnih vrsta – ispričao je Danilo Ivezić, član Vijeća crnogorske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Filmovi se u Crnogorskom domu prikazuju od 2013. godine, te je do sada prikazano preko 100 dokumentarnih filmova.

– Obično ovaj ljetni period od svibnja do listopada obilježavamo filmovima o ljepotama Crne Gore. Drugi dio se odnosi na autorske filmove koje prikazujemo od siječnja do svibnja, a od listopada do prosinca pažnju posvećujemo povijesnim filmovima – dodao je Danilo Ivezić.

Što se tiče daljnjih kulturnih programa u organizaciji ove nacionalne manjine, bitno je istaknuti kako nas 28. listopada u Studentskom centru očekuju tradicionalni Lučindanski susreti.