Zaprešić dobio logopedsku ambulantu

Uz djecu s govornim poremećajima, uslugu u logopedskoj ambulanti u Zaprešiću mogu dobiti i osobe nakon cerebrovaskularnog inzulta i osobe koje boluju od neurodegerativnih bolesti

Ilustracija

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, inicijativom Grada Zaprešića, otvorila je u Zdravstvenom centru „Zaprešić-sjever“ logopedsku ambulantu. U njoj će, od ponedjeljka do petka, u dvije smjene, raditi dva logopeda sa završenom verbotonalnom edukacijom.

– Otvaranje ove ambulante veliki je iskorak koji se naslanja na koncept ‘zdravlje za sve’. Na ovaj način onima kojima je potrebna omogućili smo dostupnost logopedske usluge, jer svjedoci smo povećanja broja osoba s jezičnim poremećajima. Iako stalno govorimo o djeci, ne smijemo zaboraviti ni porast govorno-jezične patologije kod odrasle populacije – poručila je Katarina Pavičić Dokoza, ravnateljica SUVAG-a.

Uz djecu s govornim poremećajima, uslugu u logopedskoj ambulanti u Zaprešiću mogu dobiti i osobe nakon cerebrovaskularnog inzulta i osobe koje boluju od neurodegerativnih bolesti.

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr

Osnivač SUVAG-a je Grad Zagreb, pa je ambulantu otvorio gradonačelnik Milan Bandić, a ispred Županije svečanosti je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak.

– Ambulanta će olakšati liječenje djeci, ali i svim odraslim pacijentima koji imaju potrebu za ovom uslugom – istaknula je zamjenica Žužak.
Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk rekao je da je logopedska usluga sve više potrebna, a da će je u ovoj ambulanti koristiti ne samo stanovnici Zaprešića, nego i cijele županije.

 

Izvor: https://www.zagrebacka-zupanija.hr