Pečeni kesteni, bogata gastronomska ponuda i živa glazba na Kladeščici

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup tradicionalnih plesova, a Udruga "Srce" prezentirala i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice

Ilustracija

21. Zelinska kestenijada održana 14. listopada 2018. godine na Kladeščici okupila je velik broj posjetitelja koji su mogli probati i kupiti pečene kestene, uživati u druženju s obitelji i prijateljima na svježem zraku u dobroj hrani i piću. Mnogi su posjetitelji na Kladeščicu stigli pješke. Tako su se uz već tradicionalnu rutu kroz Biškupec, mnogi odlučili za put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica, kako bi izbjegli motorna vozila. Uz domaće, na Kestenijadu su stigli brojni posjetitelji iz Zagreba, Marije Bistrice i okolice, čak i iz Zadra. Kako kažu, prekrasan sunčan i topao dan iskoristili su za druženje i boravak u prirodi.

Na Kestenijadi je Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela uz nekoliko odabranih vrsta piva, predstavila i pivo s kestenom. Klub zelinskih biciklista SIC organizirao je biciklijadu, a Moto i Offroad klub Sveti Ivan Zelina tradicionalno druženje kod Fajsine kleti. Gljivarska udruga “Amanita” organizirala je jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici, a lovačko društvo Srndać u lovačkom domu na Kladeščici natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića.

Izvor: http://www.zelina.hr
Izvor: http://www.zelina.hr

 

 

 

 

 

 

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održao je nastup tradicionalnih plesova, a Udruga “Srce” prezentirala i prodavala svoje radove, kao i domaće slastice. Posjetiteljima se predstavila Udruga “Ruka prigorska”, a za dobru zabavu pobrinuo se Mladen Kos.

Organizatori Kestenijade su Turistička zajednica grada Sveti Ivan Zelina i Gljivarska udruga “Amanita”, a pokrovitelji Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

 

Izvor: http://www.zelina.hr