Započeli radovi u ulici Fratrovac, gradilište obišao i gradonačelnik

Fratrovac gradilište

Autor: Tamara Marković, FOTO: Jabuka TV 7/19/2016 12:44

Nakon obnove Petrove i Bukovačke, gradska četvrt Maksimir dobiva obnovu još jedne ulice. Ulica Fratrovac radi koje su se stanari godinama žalili i potpisivali peticiju, konačno je došla na red. Radovi su započeli, a gradilište je obišao i gradonačelnik Milan Bandić.

-Ovdje se radi već godinama, na zahtjev stanara i ljudi iz Njemačko-francuske europske škole da uredimo ovu ulicu Fratrovac. Vidite da vam bubrezi otpadaju kad idete ovuda. Ide nešto manje od kilometar ceste, morat ćemo riješiti i promet u dva smjera, odnosno jednom smjeru po zahtjevu stanara i škole. Vidjet ćemo, napravit ćemo neki kompromis, a za mjesec dana ćemo se naći ovdje na otvorenju – istaknuo je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Radovi će trajati mjesec dana, a vrijednost radova se procjenjuje na oko milijun i sto tisuća kuna.

– Ovdje ćemo na 840 metara ići na kompletnu sanaciju kolnika sa proširenjem koliko god je to moguće. Diže se sav ovaj asfalt, radimo odvodnju duž čitave ulice sa 11 slivnika sa cjevovodima. Kompletno se diže asfalt i stavljaju se nova dva sloja asfalta sa zamjenom temeljnog tla gdje je to potrebno. Znači pokušat ćemo dobiti širtinu koliko god je to moguće – pojasnio je Ante Todorić, voditelj podružnice Zagrebačke ceste.

Uska i brdovita cesta, koja je nerijetko bila pogođena odronima i klizištima, uskoro bi za stanare ulice Fratrovac trebala postati stvar prošlosti. A kako će ulica po novome izgledati i hoće li stanovnici biti zadovoljni, ostaje za vidjeti pri završetku radova.