Započeli radovi na izgradnji produžene Branimirove ulice u Sesvetama

Procijenjena vrijednost radova na I. fazi je 50 milijuna kuna bez PDV-a

FOTO: Ivan Novosel

U sklopu radova na izgradnji produžene Branimirove ulice u Sesvetama predviđena je izgradnja prometnice s cjelovitom komunalnom infrastrukturom (oborinska odvodnja, javni kanali odvodnje, izvedba vodovodnih i plinovodnih instalacija, izmještanje i zaštita elektroenergetskih instalacija), postavljanje semaforskih uređaja i prometne signalizacije te javne rasvjete s kompletnim krajobraznim uređenjem zone zahvata.

Produžena Branimirova ulica (u dužini od 3 870 m) je podijeljena u tri dionice – I. od Zagrebačke do Brestovečke ( dužine 1 177 m ); II. od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića (u dužini od 1 915 m); III. od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ulice (u dužini od 780 m).

– Danas svjedočimo početku pripremnih radova na I. fazi projekta koji je Gradska uprava na čelu s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem pripremala dugi niz godina. Upravo je Branimirova među prioritetnim prometnim projektima koji namjeravamo u potpunosti dovršiti u mandatu pred nama. Produžetak Branimirove gradit ćemo u tri etape s glavnim ciljem da se promet u središtu Sesveta rastereti i time smanje prometne gužve. Prometnica je planirana s dva odvojena kolnika s po dvije prometne trake, obostranim pješačkim i biciklističkim stazama te zelenim pojasima. Na ukupnoj dionici od 3 780 m do Varaždinske ulice trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose na ukupno 98 čestica zemlje i nekretnina,  za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 64 milijuna kuna. U tijeku su pripremne aktivnosti na Dugoselskoj ulici, od Sesveta prema Dugom Selu u sklopu projekta aglomeracije kojim rješavamo pitanje kanalizacije i odvodnje u istočnome dijelu grada, a za što su osigurana EU sredstva u iznosu od  2 milijarde kuna – istaknula je v.d. gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.