U Zagrebu otvorene tri dodatne lokacije za cijepljenje

Punktovi za cijepljenje radit će u dvije smjene

FOTO: Ivan Novosel

Slijedom najave dolaska većih količina cjepiva, uz postojeću lokaciju na Zagrebačkom Velesajmu, Grad Zagreb je u suradnji s domovima zdravlja organizirao cijepljenje građana na još tri punkta – u predvorju velike dvorane Doma sportova (za područje Doma zdravlja Zagreb Centar), u sportskoj dvorani gimnazije Lucijana Vranjanina (Dom zdravlja Zagreb – Zapad) i u sportskoj dvorani Srednje škole Jelkovec (za područje Doma zdravlja Zagreb – Istok).

Punktovi za cijepljenje radit će u dvije smjene a na njima će trijažu i cijepljenje obavljati liječnici obiteljske medicine i medicinske sestre domova zdravlja kao i privatni pružatelji zdravstvene zaštite. Prijave na cijepljenje moguće su preko izabranog liječnika obiteljske medicine.

Na punktovima za cijepljenje rade djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa, red i fizički razmak osiguravaju covid redari i pripadnici civilne zaštite, a obroke za sve koji rade ne punktovima osigurava ustanova Dobri dom.

Cilj cijepljenja građana na četiri punkta u Gradu Zagrebu (Zagrebački Velesajam i punktovi Domova zdravlja) je postići cijepljenje oko 10 000 građana dnevno.