Započela najneizvjesnija školska godina

Osam škola u ovu školsku godinu starta s nastavom na daljinu

nova školska godina

Jedna od najiščekivanijih i najneobičnijih školskih godina danas je i službeno počela. Posljednjih nekoliko tjedana roditelji i đaci s nestrpljenjem su isčekivali svaku informaciju Nacionalnog stožera kao i ravnatelja  škola. Opreznost među roditeljima i učenicima svakako je prisutna, no isto tako mnogi nisu skrivali i veselje zbog povratka u školske klupe.

-Evo djeci objašnjavamo već par mjeseci. Dobili smo e-mail s detaljnim uputama, kako se pripremiti, sve nam je jasno. Strah me je korone, ali ne toliko panično da pustim dijete u školu – izjavila je jedna majka ispred OŠ Jabukovac na Tuškancu.

-Probali smo ne raditi buku preveliku oko toga, pravimo se da je sve normalno uz neki oprez i rekli smo djeci da slušaju učiteljice- dodao je jedan otac.

nova školska godina

Velika pomoć roditeljima svakako su bili ravnatelji i profesori njihovih škola, koji su ih svakodnevno obavještavali o situaciji u školama. Strah od ulaska korone u škole postoji, no nitko od roditelja koje smo sreli ispred škole ne paničari.

Nadležni iz Grada su rano ujutro izašli na teren kako bi provjerili da sve teče kako treba.

-Učenici su spremni za nastavu, provjerili smo sve i sve su mjere poduzete protiv Covida-19 – izjavio je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Izdvojena su i dodatna sredstva za prijevoz učenika.

-Kada je u pitanju prijevoz u ovoj godini smo izdvojili više sredstava jer prevozimo i učenike koji ne mogu u svoje matične škole koje su stradale u potresu, no situacija je takva- dodao je Lovrić.

Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Foto: Jabuka TV

Dio škola neće biti obnovljen ove školske godine, pa ti učenici idu u druge škole.

– Obnovljen je najveći dio škola, neke će biti gotove u rujnu, a njih 13 će trebati više vremena jer su zaista stradale u potresu- izvjestio je pročelnik.

Nadamo se da većih poteškoća neće biti te da će se trend smanjivanja novooboljelih nastaviti, a djeci želimo svu sreću u novoj školskoj godini i da im ovakva, iako neobična, ostane u lijepom sjećanju i iz nje izvuku najbolje što mogu.