Resnik dobio objekte osnovne škole, vrtića, mjesne samouprave i DVD-a

Djeca se više neće morati voziti autobusom u škole u Peščenicu, Petruševac niti u Kozari Bok, a stanovnici su dobili sve potrebne sadržaje na jednom mjestu

otvorenje resnik

Nakon što 60 godina nisu imali ništa, Resničani su u jednome danu otvorili i novi objekt osnovne škole, dječjeg vrtića, mjesne samouprave i DVD-a. Radi se o područnoj osnovnoj školi s pet učionica, četiri razredna odjela i sportskom dvoranom te dječjem vrtića za dvije odgojno-obrazovne skupine s vanjskim igralištem. Resnik je dobio i moderan vatrogasni dom s mogućnosti smještaja dva vatrogasna vozila te objekt mjesnog odbora s dvije velike dvorane te ostalim potrebnim sadržajima za kulturno-umjetničko djelovanje.


Mjesni odbor Resnik je jedan od najmanjih mjesnih odbora i gotovo da nisu imali uvjete za rad. No godine kucanja na vrata Gradske uprave, urodila su plodom.

-Prve i konkretnije korake poduzeli smo prije četiri godine i u svemu su sudjelovali mještani Resnika, radilo se prema njihovim željama. Sada imamo sve što je potrebno – izjavio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, Dragan Vučić.


Djeca se iz Resnika više se nikada neće voziti u školu u Petruševac ili Kozari Bok.

-Hvala Bogu da smo ovo riješili da djeca iz Resnika ne moraju autobusima putovati u druga naselja. Ovo smo ostavili budućim generacijama, za njih je ovo napravljeno – izjavio je Milan Bandić, dodavši kako je ovime vraćen stari sjaj Resniku.


Resnik je nakon Kaptola i Gradeca najstarije zagrebačko naselje, a ove je godine proslavilo 806. rođendan. Ovime je dobilo epitet naselja dostojnog i poželjnog za život.