Zagrepčani se zasladili besplatnim sezonskim voćem

Na glavnom zagrebačkom trgu održana je manifestacija pod nazivom 'Kušajmo zagrebačko'. Cilj je promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, a u sklopu manifestacije građani su mogli besplatno kušati jagode, trešnje, borovnice i ostalo sezonsko voće

Domaće sezonsko voće, prirodni jabučni sok i buketić svježih božura, samo je dio ponude koja se nudila svim zainteresiranima koji su prolazili Trgom bana Josipa Jelačića.

– Ovo je prvi put da smo organizirali manifestaciju ‘Kušajmo zagrebačko’. U tri dana uspjeli smo okupiti pet obiteljsko-poljoprivrednih društava, koja su dijelila besplatno sezonsko voće i povrće našim sugrađanima – izjavio je Frane Ivković, glasnogovornik Udruge voćara Grada Zagreba.

Za nadolazeću jesen imaju velike planove.

– Nadamo se da ćemo moći okupiti bar 50-ak obiteljsko-poljoprivrednih društava s područja Zagrebačke županije te ćemo ponuditi barem deset tona krušaka, šljiva i jabuka. Bitno nam je da građani znaju da u svako doba godine mogu jesti kvalitetne i svježe namirnice – dodao je Ivković.

Porcije jagoda, svojim sugrađanima, podijelio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. No, istaknuo je kako za jednu voćku ima posebne planove.

– Pored jagode purgerice, zg sireka, zg trešnje i zagrebačkog pušleka, red je došao na jabuku. Do jeseni ćemo taj brend utvrditi u Gradu i Gradskoj skupštini. Jabuka je simbol ljubavi i neka tako i ostane – zaključio je Bandić.