Zagrebom jutros trčalo više od 2000 kostimiranih sudionika utrke

Danas je ispred hotela The Westin Zagreb, točno u podne, započela prava blagdanska čarolija pod nazivom Zagreb Advent Run

Foto: Zagreb Advent Run

Najveselija i najzabavnija adventska utrka okupila je 2132 sudionika koji su u šarenim kostimima otrčali i prehodali 5 i 10 kilometara te dodatno uljepšali ukrašeni centar Zagreba. Utrka ima i humanitarni karakter pa će se dio sredstava od kotizacija utrke donirati Udruzi „Nismo same“ za projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ putem kojeg se osigurava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije.

Zagreb Advent Run još od prijašnjih godina zasluženo nosi titulu najveće adventske utrke, a interes je i ove godine bio velik. U jedinstvenom predbožićnom ugođaju, uz puno smijeha i zabave na šestoj humanitarnoj utrci Zagreb Advent Run sudjelovalo je 2132 sudionika iz
gotovo 30 država. Start utrke je bio ispred hotela The Westin Zagreb, a gledatelji su osim
pružanja podrške trkačima mogli uživati u šarenim kostimima koji su zasigurno donijeli brojne osmijehe na lica.

Foto: Zagreb Advent Run

Najbrži muški trkač bio je Ivan Bulić, a istrčao je 5 km za 15:56. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Lucija Kopić koja je istrčala istu trasu za 18:51. Najbrže vrijeme na 10 kilometara – 37:25 imao je Luka Špehar. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:54.

Ivan Bulić
Foto: Zagreb Advent Run

Utrka je omiljena brojnim trkačima, ali i humanitarcima jer osim što promovira fizičku aktivnost i brigu o zdravlju donosi i svoj plemeniti cilj. Ovogodišnja utrka poslala je značajnu poruku hrabrim ženama oboljelim od raka da nisu same i pružila im podršku u njihovoj životnoj borbi.

„Neopisiv je osjećaj vidjeti sve te divne ljude koji su se okupili i trčali u znak podrške našoj
udruzi, jednostavno kao da sanjate. Ova humanitarna akcija nam je od velikog značaja jer se troškovi projekta pokrivaju isključivo donacijama. Vjerujemo kako ćemo uz ova donacijska sredstva još više unaprijediti rad udruge i olakšati odlaske na kemoterapiju ženama čiji broj svakodnevno raste“, rekla je Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.