Slavko Sobin predstavio još jednu slikovnicu: Upoznajte Doktora Jabuku i tajnu božićnu poruku

Na promociji je uz autora Sobina sudjelovao ilustrator Marko Jovanovac, glavni urednik Zoran Maljković te naše renomirane i omiljene književnice Sanja Pilić i Sanja Polak

Treća slikovnica popularnog glumca Slavka Sobina Doktor Jabuka i tajna božićna poruka inspirativna je priča i obiteljskom životu i obitelji u kojoj je dijete korektiv ponašanja odraslih.

Glavni je lik dječak kojeg zbunjuje užurbanost zbog blagdanskih priprema i želi da njegovi roditelji obrate pažnju ne samo na njega nego i na one važne stvari koje su zbog priprema zaboravili, a to je obiteljsko zajedništvo. Ova je knjiga prva iz serije o tajanstvenog čarobnjaku koji se ovdje tek naslućuje a biti će glavni lik slikovnica koje bi, kako je planirano, izlazile svakih 6 mjeseci.

Na pitanje kako se osjeća kao jedan od trenutno najpopularnijih i prodavanijih autora za najmlađe, Slavko je rekao: “Kao da sam ispunio svoju svrhu i da idem u dobrom smjeru. Doprijeti do najmlađih s pričama koje šire zdrave i plemenite poruke to je za mene dobar posao. Da sutra umrem, znam da sam ostavio iza sebe nešto što mi je bilo bitno.”

Knjigu je ilustrirao ilustrator Marko Jovanovac koji je ove godine dobio nagradu ‘Ovca u kutiji’ za najboljeg ilustratora.

Na promociji su govorile i naše renomirane, omiljene književnice Sanja Pilić i Sanja Polak.

Osim ove, Slavko je već objavio i ‘Šapice’ te ‘Šapice i tajna zelene loptice’.