Zagrebački ZOO obilježava Svjetski dan kornjača

Crvenouha kornjača

Tekst:: M.J. 5/20/2010 15:43

U subotu će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježiti Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, a u nedjelju Svjetski dan kornjača, doznajemo iz zagrebačkog ZOO-a. Posjetitelji će od 10 do 18 sati u Edukacijskom centru moći saznati što sve ugrožava biološku raznolikost i na koji način – uništavanje staništa, invazivne vrste, prekomjerno iskorištavanje prirodnih sirovina, širenje poljoprivrednih površina i urbanih središta, zagađivanje prirode te klimatske promjene.

Također, pripremljen je i niz zanimljivih radionica te edukativnih igara, a posjetitelji će se moći upoznati i s invazivnim vrstama životinja i biljaka kao što su riba sunčanica, patuljasti somić i ambrozija. U nedjelju će se, kako smo već naveli, u ZOO-u obilježiti Svjetski dan kornjača pa će posjetitelji u Edukacijskom centru moći upoznati tri vrste kornjača koje žive u Hrvatskoj, kao i doznati mnoge zanimljivosti o njima.

– Edukatori će također pokazati kako urediti terarije za držanje tropskih vrsta kornjača te razgovarati s posjetiteljima o tome jesu li kornjače uopće pogodne kao kućni ljubimci, koje su vrste kornjača zaštićene, što kornjače jedu i slično. Za najmlađe će biti organizirana mala likovna radionica pod nazivom Šareni oklop. Na radionici će se izrađivati kornjače te njihova staništa od kartona i papira – priopćeno je iz zagrebačkog ZOO.