Škola ´Laginje` i ´Zrinski` dobivaju videonadzor

Videonadzor

Autor:: Tanja Molvarec 5/20/2010 15:23

Osnovna škola ‘Matka Laginje’ i škola ‘Petar Zrinski’ dobit će kompletan videonadzor koji uključuje od osam do deset kamera u ukupnoj vrijednosti od oko sto tisuća kuna kako bi se nadzirao ulaz u škole i pogotovo prolaz u Laginjinovoj koji je zamračen i opasan.

– Tamo se često skupljaju delikventi, a prolaz je zamračen i pravi je mamac za sumnjive ekipe. Postavljanjem videonadzora djeca a i roditelji će se osjećati sigurnije, a pomoći ćemo i policiji da lakše nađe prekršitelje zakona – kazao je Marijan Oljica, predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad.

Videonadzor odnosno četiri kamere postaviti će se i ispred dječjeg vrtića ‘Medveščak’ u Vojnovićevoj ulici. Na ulazu u Upravno-birotehničku školu u Varšavskoj će se također postaviti dvije kamere i to da bi se imao bolji nadzor nad ulicom.

– Ravnateljica škole je zamolila za kamere jer se tamo skupljaju grafiteri. Ovako ćemo imati bolji nadzor nad javnom površinom – kazao je Oljica. Ukupno je za postavljanje videonadzora za navedene lokacije izdvojeno oko 180 tisuća kuna.