Zagrebački ugostitelj uklonio i treću ploču s nazivom Trga maršala Tita

Nakon ploče s nazivom Trga maršala Tita koja je skinuta kod križanja s Ulicom Andrije Hebranga, druga je uklonjena u neposrednoj blizini križanja s Mažuranićevim trgom. Treća "žrtva" je "pala" kod križanja s Massarykovom ulicom

Foto: Jabuka TV

“Da nije pleh težak za nosit skinuo bih i ona dva, drugom prilikom. Pade DIKTATOR”, napisao je ponosno na Facebooku Neven Brajković, zagrebački ugostitelj, koji je uklonio treću ploču s nazivom Trga maršala Tita i odnio je u svoj kafić.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=343809479391629&set=a.286417018464209.1073741828.100012877393170&type=3&theater

Naime, tvrdi kako je zbog “tog zlikovca” u zatvoru proveo 500 dana što potkrijepljuje dokazima koje objavljuje na društvenim mrežama.

Podsjetimo, nakon ploče s nazivom Trga maršala Tita koja je skinuta kod križanja s Ulicom Andrije Hebranga, druga je uklonjena u neposrednoj blizini križanja s Mažuranićevim trgom. Ova treća je “pala” kod križanja s Massarykovom ulicom.

– Mislim da je u redu da se Trg preimenuje, za mene je Tito zločinac. No, ne treba micati ploče na silu, tako se nije nikada ništa postignulo – rekao nam je jedan prolaznik.

S druge strane, starija gospođa je protiv.

– Neka se ništa ne skida, Trg se treba zvati kako se zove – doviknula je.

Ima i onih kojima je svejedno.

– Ako su svi za, i ja sam. Neka se zove Kazališni trg – rekla je. No potom joj novinarka pojašnjava kako je službeni prijedlog imena Trg Republike Hrvatske.

– Može i tako, nije loše – dodaje.

No, osim što neki građani Tita žele silom iseliti iz metropole, deložirali su ga i Amerikanci. Ako poželite posjetiti Muzej za umjetnost i obrt, te njegov naziv upišite Google karte, popularnu aplikaciju za snalaženje u cijelom svijetu koju koriste čak i vozači UBER-a, završit ćete na Trgu Republike Hrvatske. Službeni naziv ovog Trga to još uvijek nije i ne može biti dok prijedlog gradonačelnika Milana Bandića i Liste Neovisni za Hrvatsku ne blagoslovi većina zastupnika u Skupštini, a što bi se trebalo dogoditi na sjednici najavljenoj za točno dva tjedna – 31. kolovoza.

Foto: Jabuka TV