Zagrebački petak u znaku vrhunskog sporta

Najtrofejniji hrvatski vaterpolski klub, zagrebački HAVK Mladost u petak, 12. listopada otvara novu sezonu. U sklopu Regionalne lige, Žapci će na bazenu Mladost ugostiti beogradsku Crvenu Zvezdu, a susret počinje u 20.15 sati. Ulaz na utakmicu je besplatan

Foto: Filip Popović, press materijal

– Odradili smo vrlo dobre pripreme, i ispunili sve ciljeve. Imali smo pet kvalitetnih sparing partnera i pripremili smo se za dugu sezonu. Pred nama je utakmica sa Crvenom Zvezdom, za koju ne skrivamo ulogu favorita i vjerujemo da ćemo pobjediti -istaknuo je trener Mladosti Zoran Bajić.

Uz regionalnu ligu te prvenstvo i kup Hrvatske, Mladost se nakon trogodišnje stanke vraća u Ligu prvaka. Žapci će ponovno zaigrati protiv najboljih klubova Europe, a već u srijedu 17. listopada u 20.15 sati očekuje ih dvoboj s Waspo98 iz Hannovera.

– Imali smo malih problema s ozljedama, ali svi ostali smo spremni. Veselimo se regionalnoj ligi i Ligi prvaka, naporno smo radili i vjerujemo da smo spremni za sve što nas čeka. Nadamo se dobrim rezultatima zbog nas samih, ali i zbog navijača – izjavio je kapetan momčadi Ivan Marcelić.

Tijekom više od sedam desetljeća postojanja Mladost je uveseljavala Zagrepčane. Od Žabaca su strepili klubovi čitavog vaterpolskog svijeta, a Mladost je proglašena najboljim vaterpolo klubom 20. stoljeća. P

Mojim dolaskom na poziciju predsjednice učinjene su organizacijske i financijske promjene. Klub je prošao kroz djelomično financijsko restrukturiranje, a naš cilj jest završiti ga do kraja godine. Kada sam došla na ovu poziciju, klub je bio u dugu 3 milijuna kuna, većinom bivšim igračima. Uz institucionalnu potporu, važno je vratiti povjerenje u sponzore, donatore i publiku te na taj način završiti financijsku stabilizaciju kluba, i na tome intenzivno radimo – izjavila je predsjednica kluba Ana Stojić Deban.

Uz kapetana Ivana Marcelića, boje Mladosti branit će Luka Sučić, Jerko Jurlina, Cosmin Radu, Konstantin Kharkov, Miloš Ćuk, Anotnio Petković, Marino Čagalj, Luka Bajić, Matijas Biljaka, Franko Lazić, Jerko Anzulović, Lovre Miloš, Ivan Buljubašić, Tomislav Stipo Samardžić te Branimir Herceg. Stručni stožer čine trener Zoran Bajić, pomoćni trener Hrvoje Hrestak, trener golmana Frano Vićan, fizioterapeut Damir Luketić te kondicijski trener Pero Kuterovac.