Trg u Gornjem Vrapču nosi ime poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Severa

Gornjovrapčanski trg od danas ponosno nosi ime poginulog hrvatskog branitelja Stjepana Severa koji je svoj život, sa svega 25 godina, dao za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

– Svatko tko je dao svoje kosti, svoj život za temelje hrvatske države zavrjeđuje da se neka ulica ili trg nazove po njemu – mišljenja je Tom Kačinari, predsjednik Zajednice Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.

Gornje Vrapče ne smije biti slijepo crijevo sjeverne obilaznice Grada Zagreba, istaknuo je Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Gornje Vrapče, Anđelko Vučenik.

– Zahvaljujem mojim kolegama na viziji, što su dizanjem ruku za trg Stjepana Severa, kojem su dodijeljeni čin pukovnika, spomenica Domovinskog rata i red Petra Zrinjskog i Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom, utrli put u novi razvoj Gornjeg Vrapča u 21. stoljeću – rekao je Vučenik.

Stjepan Sever vitez je čijeg će se lika i djela svi sjećati s poštovanjem, jer je svijetli simbol borbe i doprinosa za slobodnu, neovisnu domovinu Hrvatsku, a trg s njegovim imenom, samo to i dokazuje.