Zagrebački gradonačelnik obišao Gradsku četvrt Brezovica

Odranski Obrež trebao bi dobiti novi dječji vrtić. A na katu iznad vrtića uredit će se prostorije za potrebe mjesne samouprave.

U Mjesnom odboru Kupinečki Kraljevec završili su radovi na asfaltiranju kolnika.

“Asfaltirala se Kraljevečka cesta na dijelu od Ulice Tumbri do Kraljevečke ceste I. odvojak. Vrijednost investicije je oko milijun kuna”, rekla je predsjednica Vijeća Gradske četvrti Brezovica Marina Pucević.

U Mjesnom odboru Brezovica u tijeku su radovi na vodovodnoj mreži. Započeli su u svibnju, a njihova je vrijednost nešto više od 15 milijuna kuna.

“Predmetnim projektom obuhvaćena je izgradnja javnog kanala ukupne duljine 6800 metara. Ovim će zahvatom oko 200 kućanstava dobiti mogućnost priključenja na kanalizacijsku mrežu”, izjavio je direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot.

U tijeku su i radovi na rekonstrukciji mrtvačnice i izgradnji nadstrešnice na groblju Brezovica, a u planu je i proširenje.

“U planu za sljedeću godinu su opsežnija ulaganja u groblje Brezovica koja uključuju izgradnju nadstrešnice, zamjenu krovišta te zamjenu stolarije, a nakon toga slijedi i hortikulturno uređenje okoliša. Planiramo i proširiti groblje”, pojasnio je rukovoditelj službe Krematorija Matija Sakoman.

Odranski Obrež trebao bi dobiti novi dječji vrtić. A na katu iznad vrtića uredit će se prostorije za potrebe mjesne samouprave.

“U svibnju je predan zahtjev za lokacijsku dozvolu, ali je odbijen. Napravljena je izmjena, zahtjev za lokacijsku dozvolu je predan i očekuje se danas. Početak radova možemo očekivati na proljeće”, izjavila je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Katarina Milković.

Stanovnici Donjeg Dragonošca mogu odahnuti. Krenulo je postavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta.

“U protekla tri tjedna napravljeno je čišćenje zapuštenog terena i pristupnog puta. U ponedjeljak će se napraviti nasipavanje platoa, a nagon toga će se postaviti reciklažno dvorište”, poručio je voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan.

Reciklažno dvorište koje će pomoći stanovnicima Donjeg Dragonošca ali i okolnih naselja trebalo bi biti otvoreno do Božića ove godine.