Zagrebačke Kune žele zlato na međunarodnom turniru

Autor:

Jelena Jakšić

6/23/2012 11:03

Ove subote u Zagrebu se održava međunarodni turnir u inline hokeju na kojemu će nastupiti i zagrebački predstavnici koji se nadaju kako će osvojiti jedno od prva tri mjesta.

-.-Prt Scr Jabuka TV-.-– Najveći protivnici su nam Slovenci, oni uvijek dođu s nekim novim forama – rekao nam je Igor Jačmenjak, dopredsjednik inline hokej kluba Kuna.

Dodao je kako se Kune za ovaj turnir nisu posebno pripremale jer je inline hokej zapravo samo ljetna verzija hokeja na ledu, tako da treniraju svakodnevno kroz cijelu godinu.

– Bilo nam je nepodnošljivo vruće trenirati prethodnih dana, ali evo danas je super jer nas je vrijeme poslužilo – zaključio je Jačmenjak.

Na međunarodni turnir koji se održava na zagrebačkom Velesajmu stigle su ekipe  iz Hrvatske, Slovenije te Slovačke, a upravo ekipa iz Bratislave slovi kao za mogućeg favorita jer su prošlogodišnji pobjednici ovoga turnira.

Inače, turnir se održava već četvrtu godinu, a na poseban je po tome što mogućnost igranja imaju već dečki od 15 godina.

– Želja nam je tim talentiranim dečkima dati šansu da osjete kako je to igrati na međunarodnom turniru. Oni su svi svojom kvalitetom zaslužili danas biti ovdje – ističe Jačmenjak.

Pobjednik 4. međunarodnog prvenstva Kuna, inline turnira u organizaciji IHK Kune, znat će se oko 19 sati.