U paru napadaju starice i kradu im nakit s vrata

Ilustracija

Autor: R.I. 6/23/2012 11:34

Broj drskih krađa u gradu ne smanjuje se unatoč nastojanjima policije da uhvati počinitelje ovih kaznenih djela. Štoviše, sudeći prema izvješću za petak, lopovi su udružili snage i sada u paru napadaju, pretežito starije, građanke i s vrata im kradu ogrlice i lančiće. Prvu prijavu drske krađe policija je zaprimila već u 7 sati u petak.

Naime, pozvala ih je 71-godišnja žena koju su u Strohalovom prilazu zaskočila dvojica nepoznatih počinitelja. Jedan od njih strgnuo joj je s vrata lančić vrijedan nekoliko tisuća kuna, a potom su pobjegli u nepoznato. Ne zna se jesu li ista dvojica počinila i drsku krađu na Aveniji Marina Držića, ali scenarij je isti.

Dvojica nepoznatih muškaraca oko 13 sati su presrela 77-godišnjakinju, a jedan od njih s vrata joj je strgnuo lančić nakon čega su obojica pobjegla. Četiri sata poslije, opet ista situacija, no druga lokacija. U Sesvetama, u Ulici Ljudevita Posavskog, žrtva je bila 48-godišnjakinja.

Ponovno dvojica lopova, ponovno prepad s leđa i jedan od njih trga ženi lančić s vrata te obojica bježe s plijenom vrijednim više stotina kuna. Podsjetimo, broj drskih krađa porastao je u odnosnu na prošlu godinu za čak 49 posto.

Policija teško može pronaći počinitelje jer se oni ukradenog nakita rješavaju odmah po krađi u jednoj od mnogobrojnih poslovnica za otkup plemenitih metala. Upravo zbog toga iz PU zagrebačke apeliraju na građanke da ne nose vrijedan nakit oko vrata.