Zagrebačka županija osigurala 3,9 milijuna kuna za obnovu od potresa u Velikoj Gorici

Ugovore o dodjeli spomenutih sredstava danas je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović

Za obnovu od potresa dvorca Stari grad Lukavec, zgrade Veleučilišta Velika Gorica, 8 zgrada osnovnih i područnih škola te 6 dječjih vrtića, Zagrebačka županija osigurala je 3,9 milijuna kuna.

– Danas u Velikoj Gorici uručujemo ugovore vrijedne skoro pa 4 milijuna kuna koji su svojevrsni ‘početak’ naše buduće suradnje putem javnog poziva za obnovu zgrada javne namjene – rekao je zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

– Pohvaljujem odličnu suradnju sa Županijom, što savjetodavnu, što logističku, a što je rezultiralo ovim uspjehom – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar dodavši da suradnja i obnova potresom oštećenih zgrada javne namjene tu neće stati.

Zagrebačka županija raspisala je u travnju ove godine Javni poziv za financiranje troškova sanacije šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom. Na javni poziv se mogu prijaviti vlasnici i osnivači, odnosno pravne osobe i tijela s područja Zagrebačke županije koji upravljaju zgradama javne namjene (gradovi, općine, škole, muzeji, crkve, domovi zdravlja itd.), a koje su oštećene u potresima 22. ožujka te 28. i 29. prosinca 2020. godine. Više o Javnom pozivu saznajte ovdje.

 

 

* ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM