Održano županijsko vatrogasno natjecanje djece i mladeži

Priznanja najboljima u kategoriji vatrogasne mladeži uručili su zamjenici župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec

FOTO: Zagrebačka županija, autor: Dražen Kopač

Vatrogasna odjeljenja DVD-a Ostrna u ženskoj konkurenciji i DVD-a Deanovec u muškoj osvojila su prvo mjesto na županijskome natjecanju vatrogasne mladeži, održanom protekloga vikenda u Božjakovini. Najbolji u kategoriji djece, uzrasta od 6 do 12 godina, bili su žensko odjeljenje DVD-a Ribnica i muško odjeljenje DVD-a Zaprešić. Uz njih, na državno natjecanje, 4. lipnja u Čakovcu, plasirale su se i ženska odjeljenja vatrogasne mladeži DVD-a Ribnica i Gornji Desinec te muška odjeljenja DVD-a Ježevo i Ribnica, a u kategoriji djece ženska odjeljenja DVD-a Cvetković i Leprovica i muška odjeljenja DVD-a Kurilovec i Gornji Desinec. U kategoriji djece ukupno su sudjelovala 43 vatrogasna odjeljenja, a u kategoriji vatrogasne mladeži 31 odjeljenje.

Priznanja najboljima u kategoriji vatrogasne mladeži uručili su zamjenici župana Damir Tomljenović i Ervin Kolarec.

– Zahvala što ste odabrali biti vatrogasac! Odabrali ste plemenitu stvar. Kroz svoj rad i život u vatrogastvu napravit ćete puno korisnoga za zajednicu. Čestitke i vašim roditeljima koji su vas dobro uputili, ali i starijim vatrogascima koji su vas znali privući da se bavite ovim iznimno važnim poslom – rekao je zamjenik Tomljenović.

Čestitke mladim vatrogascima za sudjelovanje na županijskome natjecanju uputili su i predsjednik VZ-a Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik VZ-a općine Brckovljani Jurica Ivanić, načelnik Brckovljana Tihomir Đuras, a u ime Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić.

 

 

* ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM