Zagrebačka županija okupila udruge, korisnici Udruge Ivančica oduševili nastupom

Za dobru zabavu su se pobrinuli korisnici Udruge Ivančica, udruge za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama iz Zaprešića koji su za publiku odsvirali nekoliko domaćih rock hitova.

FOTO: Otvorena televizija

Dan udruga civilnog društva Zagrebačke županije, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Međunarodnog dana volontera i Međunarodnog dana ljudskih prava, svečano je obilježen u u Vršilnici zaprešićkih Novih dvora Jelačićevih, a zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića osobito je ponosan jer je upravo Zaprešić ove godine bio domaćin ovom događaju.

– Osobito nam je drago što u Zaprešiću obilježavamo dan u kojem se zahvaljujemo svim udrugama koje djeluju u području volonterstva, koje se bave ljudskim pravima ili pak pomažu ljudima s određenim postotkom invaliditeta – rekao je Alan Labus, zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića.

Grad Zaprešić brine o svojim sugrađanima s invaliditetom te sve javne institucije imaju pristup prilagođen potrebama invalida, a osim toga svoju podršku daju i udrugama.

U okviru programa održana je i radionica „Osnaživanje civilnog društva“, namijenjena udrugama braniteljskog, zdravstvenog, socijalno-humanitarnog i sličnog značaja.

Na današnjoj radionici predstavit ćemo o mjerilima koje moraju ispuniti udruge koje provode programe od interesa za opće dobro kada se financiraju iz javnih izvora – kazala je Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH.

Kao i svake godine, udruga Srce Svetog Ivana Zeline došla je podržati Zagrebačku županiju s kojom ističu odličnu suradnju punih 18 godina.

Prisutnima se u ime Zagrebačke županije obratio i Ervin Kolarec, zamjenik župana koji je istaknuo nemjerljiv doprinos udruga civilnog društva u razvoju i unapređenju kvalitete života ranjivih skupina društva.

– Zagrebačka županija u kontinuitetu organizira radionice i druženje sa svojim udrugama. Županija je u ovoj godini izdvojila 475 000 eura za udruge, što je 100 000 eura više nego u 2023. godini – istaknuo je Kolarec.

Za dobru zabavu su se pobrinuli korisnici Udruge Ivančica, udruge za promicanje kvalitete života osoba s posebnim potrebama iz Zaprešića koji su za publiku odsvirali nekoliko domaćih rock hitova.

ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.