Zagreb za stipendije dosad izdvojio 800.000 kuna

Autor:: Sarah Srdar 2/27/2012 14:04

Stipendije Grada Zagreba učenicima i studentima s invaliditetom dodjeljuju se već petu godinu zaredom. Do sada je dodijeljeno 36 stipendija.

– Vodeći sustavnu brigu sukladno našim dokumentima i strategiji, posebnu pozornost dajemo osobama kojima je to najpotrebnije, a to su sada naši dragi, vrijedni i marljivi učenici i studenti – kazala je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik Milan Bandić obećao je osigurati sredstva iz gradskog proračuna ukoliko bude više prijavljenih. Trenutno stipendije za učenike iznose 1268 kuna mjesečno, a za studente 1902 kune. To je gradski proračun u ovih pet godina stajalo 800.000 kuna.

– Želimo razvijati grad jednakih mogućnost i zbog toga ovo činimo. Hvala Bogu ako se javi još više ljudi. Mi ćemo osigurati sredstava koliko bude potrebno. To vam govori gradonačelnik – rekao je Bandić.

Ove godine stipendiju je primilo troje studenata i sedmero učenika, a među njima je i Ines, učenica trećeg razreda 3. Gimnazije u Zagrebu. Za stipendiju je saznala od razrednice, Katice Kosić. Istaknula je kako joj stipendija prvenstveno pomaže za školovanje, no i za kupnju instrumenata i opreme za bend u kojem svira.

– Naš bend se zove Razlika. Sviramo moj mlađi brat, ja i još dvojica prijatelja. Uglavnom je riječ o domaćem rocku, no imamo i već dosta autorskih pjesama – dodala je stipendistica Ines.

Ines je stipendiju primila po prvi puta i jako je sretna iako iznos nije velik, no kako je rekao gradonačelnik, od srca je.