ZAGREB NA DLANU

Cilj je svakako promocija pjesme kao posebnog izričaja lijepe riječi, ali i hrvatskog kulturnog turizma, kao i razmjena iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva, mira i tolerancije među narodima

Ilustracija

Zagreb na dlanu je međunarodni festival pjesnika pod geslom kao poezija nije samo za odabrane i kako se dobrim programom može širiti lijepa riječ i tako promovirati poeziju kao kraljicu književnosti.

2. Međunarodni  pjesnički festival ove godine će godine imati preko 100 pjesnika koji će dva dana, 29. i 30. lipnja, Zagrebom govoriti poeziju.

Posvećen je velikoj hrvatskoj pjesnikinji Vesni Parun. Tim povodom je sačinjena simbolična Festivalska bista Vesne Parun kao znak poštivanja ove velike umjetnice.

Press materijal

1. Međunarodni pjesnički festival ZAGREB NA DLANU održan je u srpnju 2017. godine na kojeg se odazvalo preko 80 sudionika iz Hrvatske ali i iz europskih zemalja kao i zemlja u okruženju. Tiskana je i zajednička zbirka poezije u kojem je zastupljeno 170 autora.

Koncepcija Festivala složena je tako da sudionici Festivala kao turisti obilaze pojedine kulturne znamenitosti gdje sudjeluju u programima i performansima govoreći poeziju na javnim prostorima prolaznicima i turistima.

Cilj je svakako promocija pjesme kao posebnog izričaja lijepe riječi, ali i hrvatskog kulturnog turizma, kao i razmjena iskustava uz druženje i širenje međunarodnog prijateljstva, mira i tolerancije među narodima.

Press materijal