Zagreb može odahnuti, uhićen je ubojica iz Vrapča

Policijska fotografija Željka Blaževića

Autor:: N.I., Autor:: N.T. 2/3/2010 21:51

Policija je jučer oko 16,50 sati konačno uhitila Željka Blaževića (45) u autobusu u Dardi u Baranji, nedaleko od Osijeka. Blaževića su navodno prepoznali građani te pozvali policiju.

Još uvijek nije poznato što je odbjegli Blažević radio na području Osječko-baranjske županije, no sumnja se da se mislio ondje skriti pošto mu je posljednje prijavljeno prebivalište upravo u Osijeku u Bapskoj ulici 22.

Jučer do 15 sati, zagrebačka ja policija zaprimila oko 30 poziva uplašenih građana koji su vidjeli čovjeka koji ih je na prvi pogled asocirao na pomahnitalog ubojicu Željka B, saznajemo iz PU zagrebačke.

Premda je još u ponedjeljak ravnatelj Psihijatrijske klinike Vrapče dr. Vlado Jukić za zagrebanciju rekao kako su uvjeti na odjelu gdje je bio i sam Blažević vrlo loši, pročelnik odjela s kojeg je ubojica pobjegao Miroslav Goreta kazao je da prihvaća odgovornost za bijeg, no i on upozorava na uvjete.

– Nemamo zaštitare, nadzorne kamere, čak ni ogradu. Pacijenti šeću u pratnji tehničara – rekao je Goreta za Večernji list dodavši da takve uvjete imaju još samo Azija i Afrika.

-.-www.mup.hr-.-Policijska fotografija Željka BlaževićaBlažević u trenutku kad je pronađen uza se nije imao osobne dokumente te se nije opirao uhićenju, a za sada nije poznato kamo se točno zaputio.


Podsjetimo, Blažević je pobjegao prošloga petka iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Razlog zbog kojega se našao u bolnici jest taj što je 2008. godine u parku u Prečkom sa 25 uboda nožem ubio prolaznika Jovana Rapaića (57), koji je mirno šetao svog kućnog ljubimca.

– Riječ je o pacijentu koji je opasan za društvo. On je jedan od onih koji su napravili nešto što ima elemente kaznenog djela, ali s obzirom da su neubrojivi, onda to zakon definira drugačije – kazao je Jukić, ravnatelj psihijatrijske bolnice Vrapče.

>>> O problematici čuvanja bolesnika u psihijatrijskim ustanovama pročitajte u tekstu: Jeste li vidjeli poremećenog ubojicu sa slike?