Zagreb i Petrinja postaju gradovi prijatelji

Autor: Jelena Đukanović 7/9/2015 11:14

Gradonačelnik Milan Bandić službeno je posjetio Petrinju zbog dogovora oko donošenja Povelje prijateljstva između Grada Zagreba i Grada Petrinje.

– Drago mi je da razvijamo prijateljski odnos između Zagreba i Petrinje koji će kulminirati sporazumom o prijateljstvu 16. srpnja na sjednici Gradske skupštine zajedno sa Sporazumima o prijateljstvu s gradovima Sinjem i Dohom – rekao je zagrebački gradonačelnik u Petrinji.

Iznimno dobra međusobna suradnja potakla je Milana Bandića da zajedno s gradonačelnikom Grada Petrinje, Darinkom Dumbovićem, obiđe dječje igralište u Mesićevoj ulici čiju gradnju financira upravo Zagreb.

– Građani nam redovito daju povjerenje, pa mislim da dobro obavljamo posao. Ova donacija nije velika, ali Petrinji znači mnogo – izjavio je Bandić.

Posjet Petrinji predstavlja nastavak dobre suradnje u području gospodarstva, obrazovanja i drugih područja od zajedničkog interesa. Početkom kolovoza Petrinja će se predstaviti na Trgu bana Jelačića sa svojim gastronomskim, kulturnim i turističkim sadržajem.

– Ovo je samo početak forme koju trebamo ispuniti da bi postali Gradovi prijatelji djece. Nadam se da ćemo doći i do toga jer su djeca naša budućnost – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Petrinja je grad koji se i danas bori s posljedicama ratnih događanja, ali zahvaljujući prijateljstvu dvaju gradova i doprinosu Grada Zagreba, sada se u pozadini čuje dječji smijeh.