ZaFULiraj na One Dread, Johnny Cash Tribute Band i Klapu Kampanel

Osim glavnog stagea, Fuliranje ove godine ima još jednu pozornicu u Schmeck grijanoj kupoli gdje će se u ponedjeljak 17.12. održati ‘I hate Mondays by Studio Smijeha - best of open mic u 19 sati

Press materijal

Do kraja godine Fuliranje na Strossmayerovom trgu, oaza je zabave, glazbenog i gastro guštanja. Ako ste pomislili da ste vidjeli i okusili baš sve, razmislite još malo, pomnožite 40 gastro kućica sa 4 do 5 različitih jela, zbrojite to sa 7 kupola i bit će vam jasno kako Fuliranje skriva još mnoštvo neotkrivenih kutaka i delicija.

Uz mnoštvo domaćih i stranih DJ-a (KADO, Nik Orosi, Ilija Rudman, ZOZO, Simon O’Keeffe, Bobby Beige, Abel, Itch, Sladoled, hrwoE) u predbožićnom tjednu čekaju vas i dva vruća koncerta. U četvrtak 20.12. na Strossovom trgu nastupa vesela roots-reggae- dancehall ekipa, One Dread. Tena, Nika, Tea i band zagrijat će vas i rasplesati na partiju za pamćenje. Večer uoči Badnjaka, 23.12., vraćamo se dobrom starom rocku uz Johnny Cash Tribute Band – Wanted Man.

Dok uživate u dobroj mjuzi uz ognjište u centralnom dijelu trga, možete guštati u jelima na žlicu koja su apsolutni hit’ u ovim hladnim zimskim danima: Good Food ‘for good mood’ ima fantastične gulaše. Austrijsku inačicu ovog tradicionalnog mađarskog jela možete probati na Wurst baru. Ako preferirate domaću verziju onda potražite domaći vinski gulaš ‘to go’ po receptu tate Grge, kod ekipe iz Lumperaja, a ispred kupole Schmeck partijanere dočekuju jelima iznenađenja. Nema adventa bez graha, a na Fuliranju se za najbolji grah pobrinuo  restoran Time. S grahom se savršeno stapa okus dimljenih špic rebara simpatičnog naziva ‘Nasty Black Pig’, kojima se možete omastiti kod tandema Kascheta & Meat the King. Uz čašicu dobrog vina kao predjelo ili zalogajčić izvrsno će prijati ličke mesne plate koje poslužuje Bakina padela.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

I Fuliranje svoje kobase za trku ima: Papaya nudi tri vrste hot-dogova po receptu Marina Medaka. Tradicionalni danski rød pølse možete kušati na danskoj kućici Atelier Køkken.  Švicarska kućica St. Moritz priprema švicarsku kobasicu sa švicarskim raclettom, a organsku hrenovčicu u duguljastom krafna pecivu degustirajte na centralnoj kućici Rakijarnica & Mason Burgers&Stuff.

Restoran El Toro ubacio je šiš ćevap stavio u pecivo i tako je nastao Salchichas Navidenas, a momci za roštiljem kućice Grillano očarat će vas svojom čarobnom piletinom i mućkalicom.

Za one koji ne jedu meso tu su Fish & Chips i Shrimp&Chips na kućici Mangosta, inače poznatoj po okrepljujućim koktelima, ali i po street food zalogajčićima, a na kućici Veganšpek čeka vas fini namaz od bakalara.

Nakon slanog dobro se i zasladiti. Tu su crumble od jabuka ili lješnjaka u praktičnim teglicama koji pripremaju Good Food-ovci. Počastite se fritulama s Oreom, tzv. Crispy Oreo na St. Moritzu. Bread Club rastopit će vas vrućim, izvana prhkim, a iznutra sočnim Cookijima s čokoladom i lješnjakom ili kikirikijem i slanim karamelom. Pravi hit je Sticky toffee pudding Katsui Ramen Bara. Na RougeMarinu zapalit će vas Goruća Rum Baba, a ako ste ljubitelj tradicionalnih deserata tu je Božićna datulja s preljevom od karamele i Zlevanka s preljevom od šljiva i smokvi koje su osmislili veseljaci na Mime’s Gourmet Baru.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Osim glavnog stagea, Fuliranje ove godine ima još jednu pozornicu u Schmeck grijanoj kupoli gdje će se u ponedjeljak 17.12. održati ‘I hate Mondays by Studio Smijeha – best of open mic u 19 sati. U utorak od 18 sati miksa DJ Aldo Morro, Wednesday Vibes od 18 sati začinit će DJ hrwoE. U četvrtak nam dolazi Klapa Kampanel koja od 18 sati donosi dalmatinsku vibru na Fuliranje. Petak je funky dan uz Tom Buga, u subotu drmaju DJ’i Yakka i Pablo Panda, a nedjelja je lagana uz Sunday Acoustic Sessions i Matta Graftona od 19:00 sati.

 

Press materijal