ZAVRŠILE PRIJAVE ZA ZAGREB WINTER CUP

Utakmice će se i ove godine odigravati u Nogometnom centru Šalata, a od četvrtfinalne faze natjecanja turnir će preseliti u Sportsku dvoranu u Novom Jelkovcu

Press materijal

Uskoro počinje MC Plus Zagreb Winter Cup – najjači futsal turnir za žene te najmasovniji u kategorijama U-17, U-19 te U-21. Ove godine na turniru će nastupiti preko 90 ekipa, a ždrijeb će se održati večeras u prostorijama Nogometnog Centra Šalata na Zagrebačkom Velesajmu s početkom u 18:30.

O značaju turnira progovorila je prošlogodišnja osvajačica Monika Conjar.

– Lani sam osvojila Zagreb Winter Cup s ekipom Poliklinika Milojević. Šteta što ove godine nećemo braniti naslov, ali svaka od nas je odlučila ove godine igrati za svoj matični klub. Ja nastupam za MNK Meteora Futsal. Tijekom zime obožavam igrati futsal, a posebno ovaj turnir za koji smatram da u Hrvatskoj nema konkurenciju – izjavila je Conjar te nadodala:

– Drago mi je da na Zagreb Winter Cup dolaze ekipe iz cijele regije. Tako mogu upoznati druge igračice i odmjeriti snage s curama iz drugih država. Nadam se da ću ove godine sa svojom ekipom stići do polufinala jer smatram da moja ekipa to može, a dalje kako bude –

Svoj osvrt na turnir dao je i Karlo Pagadur koji je s MNK MC Plus iz Svete Nedelje lani osvojio U-21 turnir, a ujedno je i proglašen najboljim igračem turnira u toj dobnoj kategoriji.

– Za nas mlade igrače ovo je najjači turnir gdje se netko može dokazati u svojoj kategoriji. Ove godine ostalo je četvero igrača koji su igrali finale – Stipić, Delač, Pučar i ja. Ostalo smo našli dobre igrače koji su ove godine opet izlazno godište. Imamo solidnu momčad, a na golu nam je odličan Marko Vuković koji je bio jedan od vratara na Socca Ligi prvaka u Poreču. Mislim da ćemo i ove godine biti dobri, ali do kud ćemo dogurati – to ćemo vidjeti. Nadam se da ćemo doći barem do završnice – poručio je Pagadur.

Press materijal
Press materijal

 

 

 

 

 

 

Od ove godine Zagreb Winter Cup održava se pod ingerencijom Svjetske malonogometne federacije (ISF) pa je jedna od novosti na turniru drugačiji sustav izvođenja penala u slučaju da utakmica završi neodlučeno u elimincijskoj fazi.  Karlo Pagadur već je iskusio takvu vrstu raspucavanja, jer osim što je osvajač prošlogodišnjeg turnira, ujedno je i jedan od malonogometnih reprezentativaca koji su Hrvatsku ove godine predstavljali na Svjetskom prvenstvu u Portugalu.

– Meni se takva vrsta penala sviđa. Svi su pričali ideš jedan na jedan s golmanom, to nije problem zabiti, ali tek sada kada će se ostatak ekipe suočiti s takvim penalima vidjet će da to nije baš tako jednostavno – objasnio je Pagadur.

Treba naglasiti kako je ova novost uvedena samo u muškim kategorijama. Žene će kod raspucavanja imati ista pravila kao i prijašnjih godina – šesterce. Sve kategorije igraju se po futsal pravilima, u sustavu 4+1.

Utakmice će se i ove godine odigravati u Nogometnom centru Šalata, a od četvrtfinalne faze natjecanja turnir će preseliti u Sportsku dvoranu u Novom Jelkovcu, a dio utakmica bit će prenošen i u programu Sportske televizije.

Ovogodišnji turnir priprema još nekoliko novosti, a one će biti predstavljene na konferenciji za medije koja će biti održana sredinom sljedećeg tjedna.

 

Press materijal