ZADNJI DANI LJETA NA ZRINJEVCU: Posjetitelji iz svih dijelova svijeta zadovoljni ponudom

Manifestacija Ljeto na Zrinjevcu, i tijekom zadnjih dana, broji velik broj domaćih i stranih posjetitelja. Najviše im se sviđa dobra hrana i večernji glazbeni koncerti

Ljeto na Zrinjevcu trajat će do 30.srpnja, a mnogi su se odlučili skloniti od gradske vreve i svoj mir pronaći u hladu jednog od najljepših zagrebačkih parkova. Iako je manifestacija broji zadnje dane, posjetitelja i pozitivnih iskustava ne nedostaje.

– Došla sam iz Siska i uvijek sam presretna kad dođem u Zagreb, a ovo mi je sada nešto novo i stvarno zanimljivo. Cjelodnevni događaji su divni, pogotovo oni koji su na programu navečer. Čak i ako niste na moru, lijepo je i u Zagrebu – ispričala je posjetiteljica.

U raznovrsnoj ponudi pripadnici svih životnih dobi mogli su pronaći nešto za sebe.

– Šteta što nije prijašnjih ljeta bilo ovako, kad sam ja bio mlađi. Ovo treba doživjeti, treba uživati, zaista ima sadržaja koliko hoćete. Najzanimljiviji su mi glazbeni koncerti. Mladi misle da je to samo za njih, ali i mi stariji to volimo. Dolazim s unukom svaki dan i uvijek nešto novo otkrijemo – izjavio je stariji gospodin.

Svakodnevni program, osim zabavnim glazbenim sadržajem, ispunjen je i neobičnim sportskim aktivnostima, koje su posebno veselile one najmlađe. Iako posjetitelji nisu krili svoje oduševljenje zanimljivim repertoarom, ugostitelji su ti koji su imali par zamjerki vezanih uz ovogodišnju ponudu.

– Dosta je slaba, jedino navečer dok ima programa ima nešto prometa. Većinom se domaći zadržavaju na štandovima te nešto prigrizu ili popiju. Turisti su samo u prolazu – objašnjava jedan od ugostitelja.

No, turisti su ipak oduševljeni našom metropolom i svime što ona nudi, pa ni program na Zrinjevcu nije bio iznimka. A ovisno o dijelovima svijeta iz kojih dolaze, naši gosti izdvojili su svoje razloge zašto su odabrali baš ovaj park.

– Ovdje sam tek jedan dan, prilično je vruće. Uživam i trenutno igram Pokemone sa svojom djevojkom. Malen je grad, ali zaista lijep. Na Zrinjevcu ima puno Pokemona, zapravo tu se trenutno okupljaju legendarni Pokemoni zato i igramo – rekao je posjetitelj iz Velike Britanije.

– U ovom parku najviše mi se sviđa hrana i glazba. Doputovao sam čak iz Sjedinjenih Američkih Država, odnosno iz Philadelphije. Pozitivna iskustva iz Zagreba prenijet ću u Ameriku – zaključio je turist.

Dobar glas daleko se čuje, pa bi ova manifestacija, već idućeg ljeta, mogla brojiti još više posjetitelja.