Zabranjeno odlaganje smeća u Šišićevoj ulici

Vijećnici MO Utrine uzeli stvar u svoje ruke

Stanovnici Utrina odlučili su uzeti stvar u svoje ruke, barem kada je riječ o smeću. Naime, već dugi niz mjeseci gledaju kako se ispred njihovih zgrada odlažu velike količine smeća, stoga je dio vijećnika Mjesnog odbora Utrine odlučio postaviti privremenu tablu s apelom zabrane odlaganja smeća i vidjeti hoće li se ostali stanari toga pridržavati.

– Ovaj otpad gledamo već mjesecima. Kada ga službe pokupe, nismo dugo u čistome. Pisali smo Odboru i molili za pomoć, jedino što smo za sada dobili jest ova tabla apela. Ali i to je nešto, barem za početak – komentirao je sugrađanin.

No, čini se kako mještani ne mare za postavljene natpise, jer smeće se i dalje odlaže na istom mjestu.

– Treba nam službeni natpis, a ne ručno napisana tabla jer ona izgleda kao da se dijete igralo. Mislimo da će se smeće gomilati sve dok se ne postave službeni natpisi – nadovezivali su se i ostali stanari.

– Baš na tom čošku Šišićeve ulice svi ostavljaju glomazni otpad. Ali smeće stoji do 10ak dana dok čeka na dolazak Čistoće, tako da ne znam kome toliko smeta, a kontejnera imamo dovoljno – nadodala je mještanka.

Iz Mjesnog odbora Utrine javili su kako se i dalje glomazni i reciklažni otpad dostavlja u reciklažna dvorišta Jakuševac i Kajzerica, a svaki ilegalni otpad možete prijaviti na email adresu: redarstvo@zagreb.hr.