PU Zagrebačka: U jednom danu uhvaćenih 138 vozača u prekršaju

Svakih par mjeseci Policijska uprava Zagreb provodi akcije u prometu

Izvor: Pixabay

Jučer je započela preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na području zagrebačke PU. Akcija je usmjerena prvenstveno na počinjenje tzv. “četiri glavne ubojice u prometu”, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.
Rezultati provođenja akcije od subote pokazali su sljedeće: ukupno 138 prometnih prekršaja, od čega su 36 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet zbog nepropisnog korištenja mobitela.

Dvije su osobe dovedene na sud, a sedam ih je zadržano do otrježnjenja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:

– 42-godišnjakinje koja je upravljala vozilom u Centru u Jurjevskoj ulici te joj je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2.94 g/kg alkohola u organizmu,
– 57-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Ivanić-Gradu, sudjelovao u prometnoj nesreći te mu je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 2.07 g/kg alkohola u organizmu,
– 56-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Stupniku pod utjecajem alkohola od 2.06 g/kg u organizmu,
– 51-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Velikoj Mlaki pod utjecajem alkohola od 1.92 g/kg u organizmu,
-32-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Remetinečkoj cesti pod utjecajem alkohola od 1.91 g/kg u organizmu – navode na Indexu.