Za siromašne obitelji skupili više od 5 000 kuna

Autor:: Tanja Molvarec 5/17/2010 15:32

Udruga ´Susjed susjedu` još je jednom pokazala koliko se može puno toga postići i pomoći samo ako se zajednički udruže snage za one kojima je pomoć najpotrebnija. Na maksimirskom sajmu održanom u subotu prodavala se odjeća i obuća vrhunskih marki poput Diesela, Bossa i Tommyja Hilfigera, a sav prihod od prodaje bio je namjenjen za pomoć 25 siromašnih obitelji.

Kupnjom, primjerice, Diesel traperica od stotinjak kuna, posjetitelji su pomagali jednoj od obitelji. Za svakoga se našlo ponešto od torbi i remena pa sve do dobro očuvane odjeće i obuće poznatih marki. Svim kupcima je dodatni motiv za kupnju bio osmijeh članova obitelji kojima će na ovaj način pomoći. Za sada je skupljeno 5 700 kuna, no novac se još uvijek skuplja, objasnila nam je Gordana Brus osnivačica Udruge Susjed susjedu pomaže.

– Prije smo pomagali i više obitelji, ali sada smo se morali orijentirati na ovih 25 jer nažalost ne možemo svima pomoći. Ovako ipak svaki mjesec obitelji dobiju nešto. Odabrali smo obitelji koje su vrijedne, koje ne pružaju samo ruku i traže pomoć već se i sami trude doprinijeti društvu. Mi im na ovaj način pružamo prijateljsku ruku i pomoć. Uglavnom su to obitelji sa iznimno bistrom dječicom, ali eto zbog životnih okolnosti i manjka sreće u životu su na neki način ograničeni ili bolešću ili materijanim statusom – kazala je Brus.

U prikupljanju novca sudjelovala je i Osnovna škola Remete, Športsko rekreacijsko društvo ´Kozjak`, Učenički dom i mnoge druge udruge spremne pomoći.

Sajam je završio prikazom dokumentarnog filma ‘Susreti susjeda Maksimira’ koji prikazuje kako je sve to započelo i koji su najvažniji motivi ovakvog hvalevrijednog pomaganja ljudima koje je u današnje vijeme otuđenosti i financijske krize itekako potrebno.