Loše vrijeme odgodilo viteški turnir u Sv. Heleni

Tekst:: Vesna Milkić 5/17/2010 15:09

Međunarodni viteški turnir koji je trebao biti održan u Svetoj Heleni 15. i 16. svibnja odgođen je zbog iznimno lošeg vremena.

Novi termin održavanja je 22. i 23. svibnja, a kako je za taj vikend vremenska prognoza puno povoljnija, očekuje se lijepo i sunčano vrijeme, organizatori se nadaju da će odaziv posjetitelja, kao i svake godine, biti izuzetno velik.

Na turnir su najavljene brojne srednjovjekovne skupine iz Slovenije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske sa preko 400-tinjak sudionika, no za sada nije sigurno hoće li se svi oni odazvati i sljedećeg vikenda.

Bilo kako bilo, svima onima koji tih dana dođu na prostor oko kapele Sv. Helene i dvorca u Svetoj Heleni, obećano je mnogo dobre zabave.

Srednjovjekovne skupine programom će ih odvesti u 16. stoljeće te im prikazati jedan dan u životu hrvatskih seljaka, obrtnika i vojnika tog doba, upoznat će stare zanate, kovnicu novca, streličarstvo, srednjovjekovnu kuhinju, a stotine vitezova branit će stare utvrde i tabore. Valja napomenuti da je ulaz na ovaj veliki spektakl slobodan.