Vrhunske momčadi u borbi za naslov najboljeg malonogometnog sastava u državi

Socca prvenstvo Hrvatske u malom nogometu ove će se godine održati 2. i 3. srpnja u Kerestincu, nadomak Zagreba

FOTO: Vedran Tolić

Svega nekoliko dana preostalo je do Socca prvenstva Hrvatske u malom nogometu koji će se ove godine održati 2. i 3. srpnja u Kerestincu, nadomak Zagreba. Stadion NK TOP-a bit će domaćin završnici natjecanja u kojem će snage odmjeriti najbolje amaterske malonogometne momčadi iz cijele države, a ona najbolja ostvarit će direktan plasman na Ligu prvaka koja će se ove godine u kolovozu održati u slovenskom Mariboru.

”Iznimno smo zadovoljni što je naš Savez i ove godine uspio organizirati natjecanje na kojem ćemo dobiti prvaka i predstavnika Hrvatske na Ligi prvaka. Ovo će nakon dvije godine pauze biti prva završnica PH koja će se igrati pred otvorenim gledalištem te se nadamo velikom broju navijača, kako na samom terenu, tako i ispred malih ekrana”, izjavio je Dario Klepo, direktor natjecanja.

Svi igrači koji nastupe na Socca PH u malom nogometu postat će i potencijalni kandidati za
reprezentativni dres, a cijelo natjecanje pomno će pratiti i izbornik hrvatske socca malonogometne reprezentacije, Željko Ostrman.

”Bit će to zasigurno skup dobrih igrača koji će se zajedno sa svojim klubovima boriti za titulu najboljih. Ono što će mene svakako zanimati su igrači kao pojedinci. Tamo će biti mnogo njih koji su već imali prilike nastupiti za reprezentaciju Hrvatske, no bit će i dosta novih lica željnih dokazivanja. Ja vjerujem da će neki od njih iskoristiti priliku i zaslužiti poziv za iduće okupljanje reprezentacije, a možda i za nastup na samom Svjetskom prvenstvu u Budimpešti u rujnu”, rekao je izbornik Ostrman.

Hrvatski socca malonogometni savez je osigurao live stream svih utakmica ovogodišnjeg natjecanja, dok će se završnica moći pratiti i u programu Sportske televizije (SPTV), koja će biti i televizijski partner Saveza za ovogodišnje Socca SP u malom nogometu koje se u rujnu igra u Budimpešti. Tako će svi ljubitelji ove zanimljive inačice malog nogometa moći uživati u vrhunskim vještinama najboljih momčadi iz cijele Hrvatske.

Podsjetimo kako i dalje traje crowdfunding kampanja Hrvatskog socca malonogometnog saveza, a svi zainteresirani mogu se priključiti putem web stranice www.malinogomet.eu.