Vijencima obilježili godišnjicu Draženove smrti

Dražen Petrović

Autor: 6/7/2012 13:25

Na današnji dan prije 19 godina na autocesti u Njemačkoj poginuo je košarkaš Dražen Petrović. Vijence na njegov grob došli su položiti članovi obitelji i Cibone, kluba s kojim je osvojio dva naslova europskog prvaka.

Njegova majka Biserka Petrović došla je očisti grob te upaliti svijeće. Rekla nam je kako joj je drago što ljudi još nisu zaboravili njezinog sina. Dodala je kako on još uvijek može biti inspiracija mladima jer je dokaz da se radom može uspjeti.

Vijence su položili i predstavnici KK Cibone, kluba s kojim je Petrović osvojio dva naslova europskih prvaka, predvođeni predsjednikom kluba Ivicom Lovrićem. On je istaknuo kako je Petrović bio veliki igrač koji je povezao Europu i Ameriku. Dokazao je da je europska košarka kvalitetna te da europski košarkaši mogu igrati u NBA-u.

Lovrić nije htio previše govoriti o aktualnim događajima u klubu. Na pitanje hoće li Cibona u novu sezonu ući s novim trenerom rekao je kako se priprema novi roster na kojemu će biti novosti te kako će iduće sezone imati trenera koji će biti na nivou kluba.