Zagrebački mališani koncertom pomažu Palčiće

Autor: Dugoselo.hr 6/7/2012 12:17

Sljedeće subote, 16. lipnja, u Dugom Selu koncert će održati poznati dječji zbor Zagrebački mališani. Raspjevana djeca pjevat će za djecu u sklopu humanitarne akcije „Palčić gore“. Dugoselski koncert će se održati u dvorani KUD-a „Preporod“ s početkom u 11 sati. Karte za dugoselski koncert Zagrebačkih mališana mogu se kupiti u knjižari DeNova i Foto studiju Time.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-“Palčić gore!” je humanitarna akcija pokrenuta od strane Kluba roditelja nedonoščadi Palčići, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i grada Zagreba. Sredstva od prodaje ulaznica utrošit će se za kupnju medicinske opreme.

Aktivistica kluba i članica upravnog odbora Iva Hudan kazala je kako to prijeko potrebna oprema koja daje bolji start za život prijevremeno rođene djece, a samim time i bolju kvalitetu života. U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 2 500 Palčića. Sudjelovanjem u ovoj akciji pomoći ćete tim sitnim bićima u borbi za opstanak jer ona počinje odmah po njihovu dolasku na svijet.

Kako stoji na stranici www.palcicigore.com.hr, cilj akcije je prikupiti donacije i sredstva za kupovinu opreme koja će se donirati bolnicama kojima je to potrebno.

Kupnjom inkubatora olakšala bi se prvi dani bebama, ali i roditeljima

Svijest javnosti o problemima i posljedicama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca i njihovi roditelji izuzetno je niska. Stoga je potrebno kontinuirano informirati i educirati roditelje, ali i službe zdravstvene, socijalne i odgojno-obrazovne djelatnosti kako bi se doprinijelo dugoročnom napretku.

Press materijalJednako tako, studija Hrvatskog perinatološkog društva od 2010. godine pokazala je da medicinska oprema koju posjeduju nadležne medicinske institucije nije dovoljna ili je zastarjela, a kako bi se nedonoščadi pružila adekvatna medicinska skrb. Sve su to razlozi pokretanja ove važne akcije.

Kupnjom inkubatora i ostale potrebne opreme olakšat ćemo prve dane života ne samo bebama, već i njihovim obiteljima i omogućiti im veće šanse za normalan i zdrav život, na dobrobit i veselje svih nas.

Isto tako, svim onima koji se upravo susreću s ovim teškim problemom ili će se tek susresti, dat ćemo nadu i svjetlo u tami jer roditeljska briga jedan je od naših najtežih i najvažnijih životnih zadataka. Ovim putem ćemo pružiti ruku onima koji ne mogu sami dalje. Više informacija možete saznati i na www.palcici.hr.

Kako bi im pomogli riješiti probleme s kojima se susreću i spriječili nove, dignite „Palčić gore“! Akcija će trajati do 17. studenog 2012. godine kada se obilježva Međunarodni dan svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci.