Via Vino

U subotu na Plešivici održava se završnica manifestacije Via Vino, manifestacije koja donosi spoj glazbe, kulture, umjetnosti i nezaboravnih lokacija Zagrebačke županije, u pratnji ukusnih jela pripremljenih od izvornih namirnica i nagrađivanih, vrhunskih vina zagrebačkog prstena.

Via Vino ove godine pokazuje da i dalje, kao nagrađivani, najljepši jesenski festival, izmamio je mnošto, ne samo sugrađana, nego i građana Grada Zagreba, kojima je bila usmjerena kampanja, da istraže manifestacije Zagrebačke županije. Zagrebačka županija poznata je po očuvanim lokalitetima, među kojima možemo istaknuti, ne samo Turopoljski lug, nego i Kuriju Modić Bedeković koja plijeni posebnostima i ljepotama u ovom kraju. Konkretno, danas smo u Turopolju, htjeli smo istaknuti dva bisera koji bi mogli dobiti drugačiju funkciju nego do sada. Via Vino oplemenjuje sadržaj destinacije, daje novi zamašnjak, i nudi priču koja je ključna svima, vino, destinacija i kultura – istaknula je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

Otkrila nam je i gdje se Via Vino održava, odnosno gdje su održana prve tri manifestacije: Istaknula bih također da se, u prva tri kruga koje smo imali u proteklom periodu, održavalo na destinacijama Turopoljskog luga, Kurije Modić Bedeković, ali i vinarije Purek-Puhelek. Završnica, ono što nam slijedi, bit će na najljepšoj destinaciji svih onih koji obožavaju vrhunska vina i vrhunske pjenušce, na Plešivici.

A evo tko sve može sudjelovati i na koji način: Na našim stranicama Turističke zajednice, i na pozivnicama na društvenim mrežama možete istražiti, i putem mejla najaviti svoju rezervaciju. Doći ćete, kotizacija vas očekuje, imate povratak čašu i uživate u divnom ambijentu, a Filip Rudan će zagrijati srca svima onima kojima će biti hladnije na Plešivici, ali dođite, istražite, jer vas očekuje mnoštvo ljepota, fenomenalna gastronomija, kulture i lijepa muzika. 

Završnica manifestacije održava se na području Plešivice, a sve zainteresirane očekuje bogat program: Plešivica svakako, ne samo da će plijeniti svojom ljepotom, vrhunskim pjenušcima, dobre berbe našeg Saše Štule, nego će pokazati kako je idealna destinacija za vinsku priču i vinski turizam Zagrebačke županije. Ne bi se tu zaustavila, nije to samo Zagrebačka županija, bregovitu Hrvatsku čini i sačinjava mnoštvo drugih destinacija u našem kraju, a biser i ono što je najljepše reći dijamant našeg kraja ili Toscana to je sigurno Plešivica.

Završna večer održat će se u Vinariji Dobra berba, uz nastup glazbenika Filipa Rudana.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM