VG Komunalac posluje s dobiti

Autor: Leonarda Lujić 10/31/2014 17:05

Velikgogoričko komunalno poduzeće VG Komunalac stabiliziralo je svoje poslovanje, te sada posluje s dobiti, rečeno je na tiskovnoj konferenciji na kojoj su predstavljeni poslovni rezultati društva.

Od sredine prošle godine VG Komunalac ima novu Upravu, a novi čelnik tvrtke Dragan Perić nakon nešto više od godine dana rada ističe da su uvedene brojne promjene koje su omogućile stabilizaciju poslovanja tvrtke.

– U 2012. godini, VG Komunalac d.o.o. ostvario je gubitak od skoro pet milijuna kuna dok je 2013. godina završila s minusom od skoro četiri milijuna kuna. U prvih sedam mjeseci tekuće 2014. godine ostvarena je dobit od 1,25 milijuna kuna. Pozitivan poslovni trend je postignut bez smanjenja plaća i otpuštanja radnika – ističe Perić te dodaje kako se promjena dogodila nakon uvođenja kontrole učinka rada zaposlenika i vozila, pa se djelatnici nagrađuju i kažnjavaju, ovisno o zalaganju. „To se pokazalo vrlo učinkovitim u našem poslovanju“, zaključuje Perić.

Kao primjer bolje kontrole se navodi uvođenje GPS-a na vozila i strojeve čime se kontrolira potrošnja goriva, a GPS lokatore imaju i djelatnici parkinga zbog čega je udvostručen broj evidentiranih opažanja vezanih za parkiranje na području grada Velike Gorice. Veći pritisak je i na rukovodeće pozicije.

– Među voditelja smo napravili nekoliko promjena, trebalo ih je zamijeniti sposobnijim ljudima iz sustava. Jedini čovjek koji nije iz sustava je voditelj tržnice, nismo imali kod sebe kvalificiranog stručnjaka i sada na tržnici umjesto pet rade dva čovjeka. Bez rezultata voditelji ne mogu biti u užem timu – ističe Perić.

Gradonačelnik Barišić je izrazio zadovoljstvo rezultatima nove Uprave.

– Bivše komunalno poduzeće je slijedom nerazumnih ulaganja i okolnosti otišlo u stečaj i naša komunalna agnonija je trajala do prošlih godina. Sada dolazi do oporavka i na najboljem smo putu da sustav vratimo na noge, u svoje prostore, da su poduzeća modernizirana i mogu konkurirati na širem tržištu – rekao je gradonačelnik Barišić. Gradonačelnik je najavio i uređenje novog Komunalnog centra u prostorima VG Goričanke gdje bi se trebala smjestiti sva velikogorička komunalna društva.